Deutsche Bahn kræver megaerstatning af SAS-kartel

Den tyske storbane, Deutsche Bahn, kræver næsten 18 mia. kr. i erstatning fra et luftfartskartel, som bl.a. SAS var med i.

Foto: RALPH ORLOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godsforretningen i det store tyske statsejede jernbaneselskab, Deutsche Bahn, sender nu et erstatningskrav på op mod 18 milliarder kr. til mere end 13 luftfartsselskaber.

Blandt dem er SAS, Lufthansa og British Airways.

Deutsche Bahn mener, at flyselskaberne havde indgået en hemmelig kartelaftale omkring luftfragt.

Deutsche Bahn holder i eftermiddag et pressemøde, hvor selskabet vil opdatere og udvide sidste års erstatningskrav på mere end 8,9 milliarder kroner i erstatning.

I den multimilliardstore retssag søger Deutsche Bahn, der er en stor aktør inden for luftfragt, erstatning fra de mange luftfartsselskaber, der er fundet skyldige af både USAs justitsministerium, EU-Kommissionen og andre myndigheder i at have opereret i et kartel.

De involverede luftfartsselsskaber er ud over British Airways, Lufthansa og SAS bl.a. også Cargolux, Air France, Japan Airlines, KLM,, Martinair, All Nippon Airways, Qantas og  Singapore Airlines.

Flyselskaberne har erkendt sig skyldige i aftalt spil om tillæg for brændstof- og sikkerhedsgebyrer i årene 2000 til 2006.

Konkurrencemyndigheder i bl.a. USA, EU, Australien og Sydkorea gav de 13 luftfartsselskaber og 20 andre selskaber  en bøde på omkring 18 milliarder kr. mellem 2007 og 2013.

Deutsche Bahn opererer i mere 130 lande og har mere 300.000 ansatte.