Deutsche Bahn køber Danmarks største busselskab

Det britiske tog- og busselskab Arriva, der også sidder på en stor del af passagertransporten i Danmark, har accepteret et købstilbud på 13,5 mia. kr. fra tyske Deutsche Bahn. (Opdateret kl. 09:15)

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny europæisk transportgigant er skabt. Torsdag sagde bestyrelsen i britiske Arriva ja tak til et købstilbud på knap 1,6 milliarder pund (ca. 13,5 mia. kr.) fra Deutsche Bahn. Arriva har tog- og busaktiviteter i 12 europæiske lande - deriblandt Danmark, hvor det er den største spiller i bustransporten.

"Bestyrelserne i Deutsche Bahn og Arriva er glade for at kunne meddele, at de er blevet enige om en aftale," siger Deutsche Bahn i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP:

Deutsche Bahns topchef Rudiger Grube tilføjer, at opkøbet skal hjælpe den tyske statsejede togkæmpe med at komme ind på "et liberaliseret og hurtigtvoksende europæisk transportmarked", som han vurderer har en stor "strategisk betydning for Deutsche Bahn".

Under presDet tyske selskab er på det seneste kommet under stigende pres på den hjemmebane i takt med, at den tyske transportsektor er blevet liberaliseret.

På grund af den øgede indenlandske konkurrence har Deutsche Bahn i et stykke tid vendt blikke ud over grænserne. Tidligere i år lå selskabet i forhandlinger med det franske jernbaneselskab SNCF, men de forhandlinger faldt til jorden.

Ifølge britiske BBC har forhandlingerne mellem Deutsche Bahn og Arriva varet i flere måneder, og nu er parterne altså blevet enige om en pris. Arrivas bestyrelsesformand, Sir Richard Broadbent siger ifølge BBC, at prisen på ligegodt 1,6 milliarder pund "fuldt ud afspejler forretningens værdi".