Detroniseret øl-boss er ny næstformand i Novozymes

Jørgen Buhl Rasmussen, der stoppede som topchef i Carlsberg for et halvt år siden, avancerer i Novozymes' bestyrelse og bliver ny næstformand. Samtidig træder direktør i Novo A/S, Eivind Kolding, ind som nyt medlem af enzymproducenten.

Jørgen Buhl Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver rykket rundt på brikkerne i Novozymes' bestyrelse. Den tidligere Carlsberg-topchef Jørgen buhl Rasmussen, som har siddet i Novozymes bestyrelse siden 2011, avancerer nu i enzymbestyrelsen og bliver ny næstformand. Dermed skubber han bestyrelsesdronningen Agnethe Raaschou-Nielsen ned som menigt medlem af bestyrelsen.

Det fremgår af årsregnskabet fra Novozymes, der er offentliggjort tirsdag. Ændringerne vil ske på forårets ordinære generalforsamling i selskabet. Formanden vil fortsat hedde Henrik Gürtler en periode endnu.

Siden Jørgen Buhl Rasmussen stoppede i Carlsberg i juni sidste år har der været spekuleret i, hvilke bestyrelser han ville træde ind i. Nu øger han i første omgang sin rolle i enzymproducenten med hovedsæde i Bagsværd nord for København.

»Bestyrelsen anbefaler Jørgen Buhl Rasmussen som næstformand med henblik på at drage yderligere fordel af hans erfaring i ledelse af en global forretning med omfattende aktiviteter på vækstmarkeder,« skriver formand Henrik Gürtler i årsregnskabet.

Novozymes får derudover en ny stærk mand i bestyrelsen. Eivind Kolding, der er adm. direktør for Novozymes' hovedaktionær Novo A/S, bliver nyt bestyrelsesmedlem, fremgår det af regnskabet. Lena Olving træder ud for at gøre plads til Kolding. Eivind Kolding er også medlem af bestyrelserne i Novo Nordisk, NNIT og Sonion Group.

Novozymes oplyser, at medlemmerne Heinz-Jürgen Bertram, Lars Green og Mathias Uhlén fortsætter i bestyrelsen.