Detroniseret Hummel-boss går ind i underskudsgivende smykkekoncern

Den tidligere Hummel-topchef Søren Schriver skal sikre vækst i smykkekoncernen Pilgrim, hvor han træder ind i bestyrelsen og bliver tilknyttet som konsulent.

Søren Schriver tidligere topchef i Hummel, nu bestyrelsesmedlem og konsulent i Pilgrim. Fold sammen
Læs mere

For godt et år siden blev Søren Schriver fyret af Christian Stadil i et voldsomt opgør i toppen af milliardkoncernen Hummel, men den bratte afgang har ikke afskrækket den tidligere topchef fra at tage en ny tørn i dansk erhvervsliv.

Søren Schriver rykker således ind i bestyrelsen hos smykkekoncernen Pilgrim, der er i gang med at poste millioner i et omfattende vækstfremstød i udlandet. Pilgrim har i det forgangne år investeret massivt i selskabets digitale udvikling og brugt mange ressourcer på at vinde fodfæste på vækstmarkederne i Tyskland, Sverige, England og Canada.

Hør også podcast med Hummel-ejer Christian Stadil, hvor han fortæller om den dramatiske tid omkring fyringen af Søren Schriver:Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.
Hjørnekontoret på Spreaker
Hjørnekontoret i iTunes

Øvelsen er imidlertid ikke forløbet, som selskabet havde ønsket, fortæller Pilgrims topchef Annemette Markvad. Trods en vækst i omsætning fra 143 millioner kroner til 157 millioner kroner giver investeringerne et minus på bundlinjen på otte millioner kroner i 2017.

»Vi havde selvfølgelig gerne set, at investeringerne allerede var slået i gennem på bundlinjen i år. Men her må vi væbne os med lidt tålmodighed,« siger Annemette Markvad i en pressemeddelelsen.

Topchefen er ifølge meddelelsen fra selskabet sikker på, at Pilgrim med Søren Schriver ombord allerede næste år igen vil være i overskud på bundlinjen.

»Vi får en kæmpe kapacitet ind i Pilgrims bestyrelse i form af Søren Schriver, som jo har over 20 års erfaring i at drive en virksomhed med produktion af mærkevarer, salg og butikker i hele verden. Og det at Søren Schriver samtidig også vil hjælpe til på konsulentbasis er den helt rigtige løsning for os på den videre rejse, vi skal ud på de kommende år, hvor vi skal sikre en stabil og langsigtet vækst,« siger Annemette Markvad.

Selv kalder Søren Schriver Pilgrim for et »enormt interessant selskab«.

»For mig at se ligger der et kæmpe potentiale, som jeg ikke kunne sige nej til at være med til at udfolde. Der er søsat en masse spændende projekter i løbet af det forgangne år, som jeg glæder mig til at være med til at hjælpe sikkert i land og udvikle videre på,« siger Søren Schriver i pressemeddelelsen.

Der bliver nok at tage fat på. Alene i  regnskabsåret 2017 er selskabet rykket ind i 70 butikker Sverige, England og Tyskland. Pilgrim i Hamborg har udvidet med to selvstændige butikker.

I Canada har man dog måtte sande, at det ikke har kunnet lade sig gøre, at drive en selvstændig operation, og derfor har man valgt at sælge aktiviteten fra til en gruppe investorer, heriblandet selskabets direktør for North America, der fremadrettet vil være enehandler på det canadiske marked.

Udover posten i Pilgrim har Søren Schriver også sat i sig i bestyrelsen i Johan Bülows lakridsimperium efter sin fyring i Hummel.