Detroniseret finansboss får 42 mio. kr. med fra Carlsberg

Den tidligere koncernfinansdirektør i Carlsberg, Jørn P. Jensen, får et gyldent plaster på såret på 42 mio. kr. med sig fra bryggeriet. Carlsberg betaler dermed samlet små 100 mio. kr. for at sige farvel til Jørn P. Jensen og Jørgen Buhl Rasmussen i år.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det koster at rydde op. Også i topledelsen, må Carlsberg sande. Bryggeriet har inden for få måneder sagt farvel til de to øverste direktører i virksomheden, først koncerndirektør Jørgen Buhl Rasmussen i juni og siden koncernfinansdirektør og viceadm. direktør Jørn P. Jensen.

Det koster samlet bryggeriet 93 mio. kr. at slippe af med de to direktører før tid. Det fremgår af Carlsbergs regnskab for tredje kvartal. Tallet er en kombination af såkaldt severance pay og udgiften til aktiebaseret aflønning til de to.

Tidligere i år fremgik det, at Jørgen Buhl Rasmussen her tog henholdsvis 24 og 27 mio. kr. med sig ud af Carlsberg, altså samlet 51 mio. kr., hvilket er helt i tråd med hans kontrakt.

Af det nye regnskab fremgår det nu, at den mangeårige finansdirektør Jørn P. Jensen får samlet 42 mio. kr. med i lommen efter sit farvel til Carlsberg. Det er fordelt med henh. 25 mio. kr. som plaster på såret (severance pay) og 17 mio. kr. ved at aktieincitamentsprogram afsluttes før tid.

»Cees 't Hart har fundet den usentimentale kniv frem«: