Detailsalget stiger med fremgang til fødevarer

Et højere salg af dagligvarer var med til at løfte det danske detailsalg i juni, der efter et par svage måneder tidligere i år nu viser fremgang.

Strøget Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Detailsalget i Danmark steg helt præcist med 0,2 pct. i juni, viser tal fra Danmarks Statistik, som er offentliggjort fredag morgen.

Fremgangen var dog lidt mindre end ventet, da en række økonomer havde ventet en stigning på 0,2 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg.

»I juni trak varegruppen fødevarer og andre dagligvarer op med en stigning på 0,2 pct. Salget af andre forbrugsvarer steg med 0,4 pct., mens varegruppen beklædning med videre havde en nedgang på 0,5 pct.,« skriver Danmarks Statistik.

Mens det altså umiddelbart var en mindre skuffelse for juni, hæfter Jyske Bank sig til gengæld ved, at tallene for de foregående måneder er blevet korrigeret til den positive side.

Detailsalget er nu steget omkring 0,7 pct. i første halvdel af 2016, hvor det inden fredagens tal så ud til at blive et fald.

»Det var en tiltrængt stigning i juni, efter at detailomsætningen faldt markant i årets første del,« skriver Niels Rønholt, senioranalytiker i Jyske Bank.

»Månedsudviklingen i detailsalget har været påvirket af både skuddag i februar og en tidlig påske, og det er sikkert en del af forklaringen på de store udsving i statistkken i årets første halvdel.«

»Reelt har der næppe været tale om, at forbrugslysten er styrtdykket i første kvartal for så sidenhen at komme godt igen,« skriver han.