Detailhandlen mødes med Espersen kl. 13

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) har inviteret repræsentanter for dagligvarehandlen til møde i ministeriet i dag kl. 13.

Lene Espersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
På dagsordenen er det kompromisforslag om en gradvis afvikling af lukkeloven, som detailhandlen blev enig om før sommerferien, og som ifølge dagens udgave af Berlingske Tidende betyder, at lukkeloven vil blive erstattet af en såkaldt helligdagslovgivning i 2012.

"Vi er inviteret til møde med Lene Espersen i dag. Hun vil vel fortælle os, hvordan hun ser den videre politiske proces, og mon ikke det forslag, der vil komme, vil ligge tæt op ad det kompromisforslag, vi selv har været med til at udarbejde," lyder det fra en kilde i dagligvarehandlen.

Kompromisforslaget indebærer ifølge Berlingske Tidende, at indkøbscentre fra 2012 kun er tvunget til at holde lukket ca. 13 helligdage om året. For butikker med en omsætning under ca. 25 mio. kr. vil der være frit slag til at holde åbent alle årets 365 dage.

Lene Espersen ventes at indkalde til pressemøde senere i dag.

At dagligvarehandlen er nået til enighed om en udstrakt liberalisering af lukkeloven er i øvrigt noget nær sensationel. Hvis der er noget, som de små købmænd, organiseret i De Samvirkende Købmænd, og så de store detailhandelsgiganter som Coop og Dansk Supermarked traditionelt ikke har kunnet enes om, så er det lukkelov og planlov.