Det ved Google om dig

Google gør det nemmere at få overblik over alle de steder, hvor du har delt informationer eller efterladt data i Googles univers.

Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har en Google-konto, så har du uden tvivl efterladt informationer om dig ude i cyberspace. Nu gør Google det lidt lettere at rydde op i dine digitale efterladenskaber. Med Google Dashboard får man et hurtigt overblik over alle firmaets tjenester og de data, som de gemmer om brugerne.

På den måde er det den naturlige forlængelse af det interne privacy-initiativ Data Liberation Front, hvor Google arbejder på at gøre det let at trække data ind og ud af firmaets systemer.

Men på Google Dashboards er det i højere grad målet at skabe gennemsigtighed til de offentlige og skjulte data, som Google gemmer om dig. For eksempel kan du se - og slette – de helt almindelige Google-søgninger, som Google jo gemmer for at danne sig et overblik over dine præferencer og vaner.

Det er i forvejen ikke nogen hemmelighed, at Google ved ufatteligt meget om sine brugere. Rettighedsorganisationen EFF har påpeget, at Google ved mere om os end vores mødre. Det argument har Computerworld.com filosoferet over i denne artikel.

Google Dashboard er skabt af Googles udviklingsteams i München og Zürich.