»Det ultimative opgør med en livsløgn«

Kritikeren Jørn Astrup betragter udmeldingen fra TryghedsGruppens bestyrelsen om at udlodde penge til medlemmerne som et opgør med en livsløgn.

»Når formanden for TryghedsGruppens bestyrelse nu lufter tanken om at udlodde selskabets overskud til medlemmerne, så er det vel et udtryk for det ultimative opgør med en livsløgn,« siger den pensionerede bankdirektør og Tryg-kritiker Jørn Astrup Hansen. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jørgen Huno Rasmussens åbning for, at der fremover kan tilbagebetales penge til medlemmerne i TryghedsGruppen, er en indrømmelse af, hvem der er de retmæssige ejere af formuen på 33 mia. kr.

Det mener Jørn Astrup, der som kritisk medlem af TryghedsGruppens repræsentantskab fra 2008 til 2013 kæmpede for, at pengene i højere grad kom medlemmerne til gode.

»Når formanden for TryghedsGruppens bestyrelse nu lufter tanken om at udlodde selskabets overskud til medlemmerne, så er det vel et udtryk for det ultimative opgør med en livsløgn. Længe fastholdt bestyrelsen, at TryghedsGruppen var en selvejende institution – ganske vist med medlemsindflydelse. Men TryghedsGruppen er et selskab med begrænset ansvar ejet af forsikringstagerne, og det skal efter loven fremme forsikringstagernes økonomiske interesser gennem erhvervsdrift. Det gør TryghedsGruppen ikke. Jeg tror, nogen er begyndt at spekulere på, om der måske kunne være et ansvar forbundet med så groft at tilsidesætte medlemmernes interesser,« siger han.

Debatten har taget fart inden for det seneste års tid, hvor også Finansforbundet har taget fat på sagen. Her har formand Kent Petersen fokus på hans egne medlemmer i den endelige konstruktion af en bonusmodel:

»Vi er stadig optagede af, at den del af ejerne, der kommer fra Nordea Liv & Pension, også får udbytte af deres andel på 35 pct. Men jeg vil da afvente spændt, hvilke tanker de gør sig i bestyrelsen. Det er som udgangspunkt et skridt i den rigtige retning.«