Det tjener Kristian Thulesen Dahl i Port of Aalborg

Den tidligere DFer Kristian Thulesen Dahl får et godt hak opad i lønnen som direktør for Port of Aalborg, skriver Finans.

Tidligere formand for DF Kristian Thulesen Dahl på Folkemødet i Allinge 2022. Han er nu direktør i havnekoncernen Port of Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristian Thulesen Dahl lod i juli offentligheden vide, at han havde taget jobbet som administrerende direktør i Port of Aalborg

Hvis man er nysgerrig efter at vide, hvilken løn der følger den forhenværende politiker i havnekoncernen, så kan Finans løfte sløret.

1.626.312 kroner om året i grundløn, dertil kommer ferietillæg og arbejdsgiverbetalt pensionsordning på ti procent, som den tidligere DFer kan opnå retten til under visse omstændigheder.

Det fremgår af en aktindsigt, avisen har fået.

Det er godt og vel en halv million kroner mere om året, end Thulesen Dahl tjente i Folketinget, da han var formand for Dansk Folkeparti, og svarer cirka til statsminister Mette Frederiksens (S) årsløn.

Kristian Thulesen Dahl var med til at stifte i DF i 1995, og indtil juli i år havde han siddet i Folketinget uafbrudt siden 1994.

Han forlod DF efter en lang periode med interne problemer i partiet, der nu har Morten Messerschmidt som formand.

I den seneste meningsmåling fra Kantar Gallup står DF til at ryge ud af Folketinget med 1,8 procent af stemmerne. Det er nemlig under spærregrænsen på to procent.