Det spiller for B&O - stærk vækst i Play

B&Os finanser er i bedring, og det er ikke mindst drevet af tocifret vækst i det prismæssigt mere tilgængelige B&O Play. Struer-virksomheden har kurs mod de første overskud i mands minde.

B&O butik på Frederiksberg f Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

B&O har haft et strålende andet kvartal, der i den danske teknikvirksomhed løber mellem juni og november. Bundlinjen er i forhold til samme periode sidste år fordoblet, og det skyldes ikke mindst de gode takter i det prismæssigt mere tilgængeligt segment B&O Play.

»I andet kvartal leverede vi tocifret vækst og forbedrede vores lønsomhed, og vi fastholder vores forventninger til hele året. Resultatet var drevet af et stærkt salg i B&O Play, omkostningsfokus og en positiv udvikling i alle markeder. Alt i alt er jeg tilfreds med den fremgang, vi har haft i de første seks måneder. Det understreger, at vi har en stærk produktportefølje, og at vores fortsatte fokus på at skabe en skalerbar forretningsmodel giver resultater,« siger adm. direktør Henrik Clausen.

I kvartalet viser B&O en rigtig pæn vækst. Sammenlignet med kvartalet sidste år har væksten været på 15 pct., mens det i Play-segmentet er hele 30 pct.

B&O har de seneste mange år været enormt udfordret på driften, og selv om flere frasalg har bidraget til en enkelt år med sorte tal på bundlinjen, så har Struer-koncernen tabt millioner og atter millioner på deres drift. Senest B&O havde et overskud på driften (målt på EBIT-niveau) var i 2011/2012. Siden da har selskabet tabt omkring 1,5 mia. kr. på driften, men noget kunne tyde på, at 2017/2018 bliver et nybrud i rækken af underskud. På EBIT-niveau har B&O nemlig et overskud på 18 mio. kr. i halvåret mod et underskud på 52 mio. kr. sidste år.

B&Os vækst har i regnskabsårets første to kvartaler været på 15 pct., men på trods af det fastholder selskabet sine forventninger om en vækst på 10 pct.