Det skal du vide som Norwegian-passager

Pilotstrejken i Norwegian fortsætter, og lørdag er også ramt af aflysninger. Få indenrigsflyvninger i Danmark gennemføres dog, og afgange til Spanien, USA og Thailand bliver ikke ramt.

Foto: TT NEWS AGENCY

Skal du rejse med Norwegian i weekenden, er du nok allerede klar over, at det er en god idé at holde sig opdateret om aflysninger og forsinkelser.

Strejken blandt lavprisselskabets piloter står nemlig stadig på, og lørdag bliver omkring 20.000 passagerer berørt, anslås det.

Afgangene mellem de skandinaviske hovedstæder er stort set alle sammen aflyst, og det ser også håbløst ud for indenrigstrafikken i Norge og Sverige.

»Men der er et begrænset antal indenrigsflyvninger i Danmark, der vil blive gennemført,« fortæller kommunikationsrådgiver i Norwegian Daniel Kirchhoff.

Derudover forsøger Norwegian også så vidt muligt at opretholde afgangene til de europæiske destinationer, og langdistanceafgangene ser også ud til at glide nogenlunde, som de skal.

»Vores afgange til og fra England, Spanien, Finland, USA og Thailand afgår som normalt. Vi gør alt, hvad vi kan, for også at opretholde den øvrige Europa-trafik, og det vil vi gøre ved at omrokere internt og ved at leje mandskab og fly ind andre steder fra,« fortæller Daniel Kirchhoff.

Afgangene fra Sverige og Norge er hårdere ramt af strejken end Danmark.

Status på Norwegians hjemmeside er, at tre fly er aflyst fra Københavns Lufthavn Kastrup lørdag: Afgangen til Dubai klokken 16.10, til Oslo klokken 19.10 og til Salzburg klokken 19.20. Resten afgår som normalt.

Tidligere på dagen har der dog været en del aflysninger - blandt andet til Paris og til Malaga.

Fra Aalborg letter flyet til Malaga efter planen klokken 12.15, og afgangen til København klokken 13 ser heller ikke ud til at blive aflyst.

Alligevel vil tusindvis af rejsende blive ramt af strejken, og det beklager Daniel Kirchhoff »på det allerstærkeste«.

»Vi gør, hvad vi kan, for at bistå alle, der bliver berørt. Bliver man berørt, får man direkte besked på SMS, hvis man har registreret sit nummer hos os. Vi svarer derudover også på henvendelser via Facebook og vores chatfunktion,« siger han.

Norwegian har derudover oprettet en døgnåben telefonlinje, som passagerer kan ringe til. Den har telefonnummeret +47 21 49 21 49.

Tidligt lørdag morgen brød forhandlingerne mellem Norwegians ledelse og piloter sammen efter 16 timer, og der er endnu ikke udsigt til, at de genoptages.

Norwegians ledelse vil informere nærmere på et pressemøde lørdag klokken 13 på selskabets hovedkontor i Fornebu i Norge.