Det nye Windows er rent lir

Det er smart. Det er lækkert. Det er nyt. Og det er dyrt. Det nye Vista-styresystem fra Microsoft kommer på gaden i dag.

Men for mange almindelige pc-brugere kan det ikke betale sig at udskifte XP med luksus-styresystemet Vista, skriver dato.

Styresystemet, der lokker med lækker grafik, forbedret brugerflade og andet lir, har mødt stærk kritik fra mange eksperter. Det kræver nemlig meget af computeren, der skal indeholde omkring en gigabyte ram og en gigabyte processor for at kunne følge med Vista.

»Hjemmebrugernes almindelige pc'er vil ofte ikke være stærke nok til at bære Vista-styresystemet. Mange af de lavpristilbud og billige computere, som danskerne gennem de seneste år har anskaffet sig, vil ikke være i stand til at udnytte den grafiske brugerflade af Vista,« siger Anders Elbak, research manager i analysefirmaet IDC.

Microsoft har store forventninger til det nye styresystem. Firmaet satser på, at de 85 procent af danskernes hjem, der i dag er udstyret med pc, i fremtiden vil være forsynet med nye pc'er med Vista.

»Langt den største afsætning af Vista vil ske til private hjem, der køber ny computer,« siger Nis Bank Lorenzen, divisionschef hos Microsoft Danmark.

Kilde: dato