Det myldrer frem med iPad-konkurrenter

Efter købet af mobilproducenten Palm, vælger HP nu også at kaste sig ind i det endnu meget lille marked for Tavle-PCer. Det sker med en maskine, der er baseret på Palms software.

Pre-telefonen er en af de få maskiner, der nåede at udkomme med det nye WebOS. Nu vil Palms nye ejere, HP, lancere tavle-PCer med styresystemet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er blevet udråbt til at være den etablerede medieverdens store frelsere, men endnu er markedet lille og udvalget småt. Men nu melder også den kæmpestore IT-producent, HP, sig i felten af selskaber, der vil have foden inden for, når markedet - måske - kommer til at boome. Det er det vanligvis velinformerede gadget-site Engadget, der bringer nyheden om, at HP allerede i første kvartal af 2011 har tænkt sig at sende en iPad-konkurrent på markedet.

Læs også: Nu kommer bredbånd til iPad Den vil ifølge Engagdets oplysninger blive baseret på det styresystem, som den nu HP-ejede mobilproducent Palm i sin tid udviklede for at kunne konkurrere med Apples iPhone. Softwaren hedder WebOS, og er ganske ukendt i Danmark, hvor Palm aldrig har solgt sine WebOS-baserede telefoner. Palm satte tidligere på året sig selv til salg, fordi selskabet ikke længere kunne følge med i den intense konkurrence mod det stigende udbud af smartphone-producenter. Apples iPad er indtil videre ikke kommet til salg globalt, og selv på hjemmemarkedet USA er der nogle steder fortsat lang ventetid på en iPad. Flere andre producenter har dog allerede lanceret eller offentliggjort konkurrerende produkter, særligt baseret på Googles mobilstyresystem, Android, og Microsofts Windows 7.

Læs også: Microsoft i flæsket på iPad Markedet er dog langt fra endnu udfoldet til sit fulde potentiale. Tavle-PC-genren er kendetegnet ved blot at være forstørrede smartphones med trykfølsomme skærme og i de fleste tilfælde uden tastetur. Genren er dog præget af meget avancerede maskiner, som vil kunne opfylde mange behov for læsning af web-baserede tekster, internetsurferi og alskens andre ting, hvor en bærbar PC er for meget - og en smartphone-skærm for lidt. Adskillige mediehuse, herunder mediemogulen Rupert Murdoch, har udtrykt store forventninger til Tavle-PCens betydning for mediehusenes økonomi.