Det mobile Dankort er klar til brug til foråret

Det mobile Dankort bliver en realitet i løbet af foråret 2017. Nets er klar med teknologien, og lancerer også inden længe en mobil Dankort-app.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mobile Dankort er ved at være klar til at komme ud på danskernes telefon.

Infrastukturen er testet både hos de to pilotbanker, Danske Bank og Nordea, men også i butikker rundt om i landet, med succes.

Det sagde adm. direktør for Nets, Bo Nilsson, på en telekonference i forbindelse med offentliggørelsen af betalingsvirksomhedens årsregnskab.

I løbet af foråret vil det mobile Dankort være tilgængeligt både som en app, som danskerne kan downloade gratis til deres mobiltelefon, og som en del af de digitale punge, wallet, som en række spillere i øjeblikket er ved at udvikle. Det gælder blandt andet en sammenslutning af omkring 60 danske banker, og dagligvarekæden Coop.

»Udviklingen ef det mobile Dankort forgår som to komponenter. For det første er der selv infrastrukturen, som vi udvikler som en åben platform. Alle andre, der udvikler wallets, kan implementere mobilt Dankort som infrastruktur, og det gør de 60 banker, vi har talt om,« sagde Bo Nilsson, der også forventer at andre gør det samme.

»Coop vil for eksempel putte den ind i deres wallet. Fra foråret og frem forventer vi, at det vil blive mere og mere brugt til forskellige wallets,« tilføjede han.

Den anden komponent er en mobil Dankort-app, som Nets er ved at udvikle.

»Her er der mere tale om en naturlig videreudvikling af det fysiske Dankort. For et års tid siden lancerede vi det kontaktløse Dankort, som har været en succes. Fremover vil man kunne downloade det samme produkt på telefonen,« sagde Bo Nilsson.

Når Nets vælger at udvikle sin egen mobile Dankort-app, og ikke kun være tilfreds med at blive brugt som infrastruktur i andre digitale punge, skyldes det et ønske om, at alle danskere skal have mulighed for at bruge mobilt Dankort.

»Mobilt Dankort skal være tilgængeligt for alle danskere. Det bliver gratis. Det vil følge de samme aftaler, som vi allerede har med butikkerne. Det bliver den billigste måde at betale på,« sagde Bo Nilsson.

Han lover også, at det mobile Dankort vil blive nemt at bruge. I dag bliver mobilen kun brugt ved 1 pct. af alle digitale transaktioner i butikkerne, men det venter han, at der bliver lavet om på med det mobile Dankort. Det kontaktløse Dankort har på et år overtaget 19 pct af alle digitale betalinger i butikkerne.

»Brugeroplevelsen med appen vil blive lige som med kontaktløst Dankort, og man vil kunne bruge Dankortet selvom telefonens skærm er låst,« forklarede Bo Nilsson til analytikerne på telekonferencen.

Bo Nilsson ville trods flere spørgsmål fra analytikerne ikke komme med et bud på, hvor hurtigt danskerne vil tage det mobile Dankort til sig.

»Det er svært at forudsige. I dag er det mindre end én pct. af de digitale transaktioner, der er på mobilen. Vi forventer, at det stiger. Det er meget svært at forudsige, hvordan det vil udvikle sig,« sagde Bo Nilsson.