Det kører atter deruda' for Kim Larsen

Efter et par halvsløje år er der kommet fart i den folkekære musikers forretning. Millionoverskuddet svulmer atter i Kim Larsen Aps.

Her ses Kim Larsen optræde til Skanderborg Festival tilbage i 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser ud som om, at forsanger Kim Larsen har lært noget af den økonomiske ruin, som bandet Gasolin' i 1978 sluttede i. I hvert fald kan den folkekære musiker notere sig, at hans forretning pt. kører som på skinner.

I regnskabet for Kim Larsen Aps 2012/13 fremgår det, at det skæve regnskabsår, der udløb i april, endte med et solidt overskud på 6,4 millioner kroner efter skat. Det er ikke bare et hæderligt resultat for en dansk musiker - det er også det bedste resultat, Kim Larsen Aps har kunnet præstere i årevis.

Til sammenligning sluttede det foregående regnskabsår med et overskud på 2,8 millioner kroner. Egenkapitalen i Kim Larsen Aps har med seneste overskud listet sig op på 51,8 millioner kroner, så det ser ud til, at den 67-årige musiker har masser af plads til at læne sig tilbage og nyde tilværelsen lidt - hvis han da kan få sig selv til at lægge guitaren lidt fra sig.

Kim Larsen er også involveret i en stribe andre selskaber, deriblandt Kjukken Aps, der er selskab for det musikband, han spiller og turnerer med. De øvrige selskaber ydede et tilskud til Kim Larsen Aps på 1,3 millioner kroner i årets løb.

Årets overskud betyder, at Kim Larsen hælder lidt mere end to millioner kroner i statskassen i form af skat fra Kim Larsen Aps - knap dobbelt så meget som sidste år. Dermed kan Kim Larsen fortsat »trykke sømmet i bund og drøne deruda'«, som han sang i 1972.