Det kan ende med en børsnotering

Allerede nu overvejer Gjørup-familien ejerstrukturen i familievirksomheden Top-Toy på den anden side af en kapitalfond som medejer.

Legetøjsklenodiet Fætter BR er tæt på milliardsalg. Det er familien Gjørup, der i december sidste år oplyste, at man inviterer en partner indenfor i legetøjsimperiet, som sælger en bid af Top-Toy. Peter Gjørup, administrerende direktør og tredje generation i legetøjsfamilien, ejer koncernen sammen med sin bror, fætter og kusine. ARKIVFOTO: Fætter BR forretning Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fætter BR kan meget vel ende som børsnoteret virksomhed om nogle år. Først skal der lige en kapitalfond ind over – formentlig EQT – men fonden skal også ud igen efter en årrække som investor, og her vil et liv i kurslisterne for Top-Toy være en realistisk mulighed, hvor Gjørup-familien kan fortsætte som storaktionærer. Og det vil familien meget gerne.

Det fortæller Peter Gjørup, der er adm. direktør og medejer af Top-Toy, som BR-kæden hører under.

Men først skal virksomheden professionaliseres og vokse betydeligt.

»Vi vurderer, at det er det, kapitalfonde er rigtig gode til. De kan få noget til at ske, men også sikre at der er flere vækstmuligheder bagefter. En af mulighederne på bagkant af samarbejdet med en kapitalfond er selvfølgelig en børsnotering. Det vil være en måde, hvor vi som familie fortsat kan blive i virksomheden som medejere,« siger Peter Gjørup.

Han er tredje generation i familievirksomheden, og han understreger, at familien meget gerne vil fortsætte som medejer både sammen med en kapitalfond og den dag, kapitalfonden sælger videre.

»Uanset om det bliver et salg til en anden kapitalfond eller en børsnotering eller noget tredje, så skal vores virksomhed stå meget stærkt bagefter. I nogle scenarier kan vi blive inde som familie, og det har vi rigtig stor lyst til, i andre scenarier er det ikke muligt, og så er det sådan. Det er noget af det, vi overvejer grundigt sammen med ejerandelen. Det er klart, at vi taler meget om aktionæroverenskomst med de potentielle partnere og om bestemmende og ikke bestemmende indflydelse,« siger Peter Gjørup.

Et liv på fondsbørsen gør det muligt at rejse kapital til videre ekspansion, og det vil familien gerne. Men de kan ikke længere løfte det alene.

»Det var, da vi havde 50 års jubilæum i 2013, at vi begyndte de her overvejelser. Vi sad rundt om bordet og spurgte os selv, hvordan vi sikrer fremtiden for virksomheden, og hvordan vi sikrer de næste 50 år for Top-Toy,« siger Peter Gjørup.