Det er godt nyt, når din chef får mere i løn

Som menig medarbejder bør du ikke være misundelig, hvis chefens løn stiger. Din løn følger nemlig snart trop, lyder det fra professor.

Selvom chefernes lønstigninger let kan føre til misundelse på en arbejdsplads, skal øvrige medarbejdere faktisk glæde sig. For ledernes lønstigninger er et varsel om generelle lønstigninger på det private arbejdsmarked. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledernes løn stikker af fra din igen, igen.

Selvom chefernes lønstigninger let kan føre til misundelse på en arbejdsplads, skal øvrige medarbejdere faktisk glæde sig. For ledernes lønstigninger er et varsel om generelle lønstigninger på det private arbejdsmarked, lyder det fra professor i løndannelse på Aalborg Universitet, Jørgen Stamhus.

»De menige medarbejdere bør ikke være misundelige, for selv om det måske halter et halvt år efter, kommer de også deropad,« siger Jørgen Stamhus til Finans.

Også Svend Askær, der er formand for Lederne, siger til Finans, at han ser ledernes lønfremgang som en indikation på sundere samfundsøkonomi.

»Nøglemedarbejdere såsom ledere bliver hurtigere efterspurgt end almindelige medarbejdere, når konjunkturerne vender,« siger Svend Askær.

Ifølge en ny lønstatistik fra fagorganisationen Lederne, kan lønmodtagere generelt forvente en fremgang på 1,8-2 procent i år. Til sammenligning har lederne i år udsigt til en lønstigning på hele 2,6 procent.

En leder i øverste ledelseslag tjener nu i gennemsnit 92.775 kroner om måneden.