»Det er en storm i et glas vand«

Diskussionen om modeugens besøgstal og værdi for København bør ikke få indflydelse på den offentlige støtte, mener Eva Kruse, topchef i Danish Fashion Institute.

Skattekronerne skal meget gerne forsætte med at tilfalde Danish Fashion Institute. Det mener organisationens frontkvinde Eva Kruse. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Skattekronerne skal meget gerne forsætte med at tilfalde Danish Fashion Institute. Det mener organisationens frontkvinde.

»Den offentlige støtte, som vi får fra kommunen, har intet at gøre med, hvor mange besøgende der kommer til modeugen. Derfor er det en helt forkert sammenblanding af tingene,« siger Eva Kruse, CEO i Den Erhvervsdrivende Fond Danish Fashion Institute og det tilknyttede selskab ved navn Copenhagen Fashion Week.

»Vi er ikke så optaget af, om der lige kommer det ene eller det andet antal besøgende til modeugen. Det handler jo langt mere om, hvorvidt de rigtige folk kommer,« siger hun. Offentligheden og politikerne bør heller ikke bekymre sig synderligt om besøgstallene.

»Det er en storm i et glas vand det her, og det er helt forkert at blande besøgstallene sammen med, om modeugen skal have offentlig støtte. Modeugen får jo støtte, fordi den på andre måder er god for modebranchen, eksporten og for København. Vi har bl.a. fået penge for at skabe aktiviteter, som inddrager københavnerne i modeugen,« siger Eva Kruse.

Til efterretning

Danish Fashion Institute har fremlagt upræcise oplysninger om tårnhøje besøgstal ved modeugen, som både handelsministeren og The Independent har brugt til at fortælle om en stor og succesfuld dansk modeuge. Det fortryder Eva Kruse nu.

»Vi skal helt sikkert formulere os på en anden måde i næste årsrapport. Vi har klart et ansvar for, at der ikke opstår misforståelser i offentligheden,« siger hun.

Samtidig har Danish Fashion Institute skønnet, at der kommer hele 50.000 unikke besøgende til modeugen, hvilket flere kilder har beskrevet som et urealistisk skøn. Antallet ligger nærmere på 30.000 til 40.000, lyder et skøn fra Bella Centers topchef. Wonderful Copenhagen brugte skønnet på 50.000 til at estimere, at modeugen giver indtægter for 200 til 250 mio. kroner, og det er et problem, mener Eva Kruse nu. Hun vil gerne undgå at skulle skønne fremover.

»Vi vil gerne have, at Wonderful Copenhagen tjekker messernes optællinger og metoder. Det vil være rigtig godt at få en uvildig partner ind over det,« siger Eva Kruse.

Dermed kan offentligheden se frem til, at estimatet fra Wonderful Copenhagen efter stor sandsynlighed bliver betydeligt lavere end hidtil oplyst. Hun finder det urimeligt, at Danish Fashion Institute bliver kritiseret for ikke at have gjort noget væsentligt positivt for modeugen, som andre private aktører ikke kunne gøre.

»Jeg synes, at I må spørge andre i modebranchen om, hvorvidt vi har spillet en positiv rolle,« siger hun.