"Det er altså ikke ulovligt at gå konkurs"

Den krakkede iværksætter Jesper Øhlenschlæger føler sig forfulgt af såvel presse som kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten. Sidstnævnte beskylder han for injurier, pressen anklager han for at vinkle hans historie, som var det en ny Stein Bagger-sag

Jesper Øhlenschlæger, forretningsmand Århus, i hans villa i efteråret 2012. Han er nu flyttet til Afrika. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Det er altså ikke ulovligt at gå konkurs, selvom Boris Frederiksen forsøger at gøre det til dette. Det er derimod meget uheldigt, når det kunne have været undgået."

Sådan skriver den krakkede århusianske matador Jesper Øhlenschlæger i en mail til Berlingske, efter at avisen søndag kunne afsløre, at Øhlenschlæger holder møder med en af Danmarks mest kendte udlandsdanskere, Jan Bonde Nielsen i Nigeria i Afrika.

Ifølge Berlingskes kilde har Jesper Øhlenschlæger etableret et partnerskab indenfor energi og ejendomme med Jan Bonde Nielsen. Øhlenschlæger vil ikke selv kommentere dette, mens Bonde Nielsen bekræfter, at han har mødt den tidligere Århus-forretningsmand, men afviser, at han gør forretninger med ham.

Jesper Øhlenschlæger er personlig konkurs, og han er ifølge kurator Boris Frederiksen udeblevet fra møder i Skifteretten i Århus i efteråret 2013, hvorfor retten har bedt politiet om at hjælpe med at få Øhlenschlæger til at møde op.

Jesper Øhlenschlæger beskylder både pressen og kurator Boris Frederiksen for at dramatisere hans udebliven fra skifteretten unødigt:

"Jeg er ikke eftersøgt af dansk politi. Jeg er blevet bedt om af kammeradvokaten at besvare nogle spørgsmål i skifteretten. Jeg har ikke deltaget i disse møder, hvorfor man foretager en politifremstilling, hvilket betyder, at politiet skal eskortere mig til skifteretten hvis jeg antræffes i Danmark."

"Hvor jeg er m.v, er ikke på nogen måde hemmeligt. Hvorfor skriver du med den vinkel, at det nærmest er en ny Stein Bagger sag? Jeg er ikke eftersøgt. Der er ikke nogen arrestbegæring. Hvilket grundlag skulle det være på?" skriver Jesper Øhlenschlæger i en mail til Berlingske.

Ifølge Jesper Øhlenschlæger ser den rigtige historie ganske anderledes ud:

"Boris Frederiksen får gang på gang lov at udtale sig til pressen om privatpersoner (på en måde - red.), der er stærkt injurierende. Han er altså bare en privat praktiserende advokat, der tjener mange penge på at repræsentere SKAT," skriver Øhlenschlæger.

"Hvorfor bruger man skatteyderkroner på at forfølge en mand på den måde. Jeg har sendt adskillige mails til kammeradvokaten og spurgt, hvad de vil spørge mig om. Men det er uden interesse. Det interessante for dem er, at SKAT fortsat betaler deres regninger. Og de kan pumpe sagen op. Jeg ved ikke længere, hvad den handler om!!" skriver en frustreret Øhlenschlæger og tilføjer, at advokaten "nok brugt et par mio. kr. indtil nu på at "undersøge sagen".

Jesper Øhlenschlæger bor officielt i Schweiz, og det var ifølge ham selv efter fraflytningen fra Danmark, at han blev begæret konkurs:

"Jeg skylder ikke 25 mio. kr. væk. Sagen er ikke kompliceret. SKAT mener, jeg skylder dem nogle penge. De vil ikke fortælle hvor meget. Og efter jeg flyttede til Schweiz, kom de med en konkursbegæring. Foretog arrest i samtlige mine aktiver (betyder at jeg ikke kan sælge dem, udlejningsejendomme m.v.). Derfor går mine danske selskaber jo konkurs. Hvad skal jeg gøre. Jeg har mistet rådighedsretten over dem. Sådan er det danske retssystem," klager Jesper Øhlenschlæger.

Kuratorerne har en formodning om, at Øhlenschlæger kan have skjult værdier i udlandet. Han har ifølge Kammeradvokaten i forbindelse med en indrejse til Schweiz oplyst til de schweiziske myndigheder, at han råder over en millionformue, og det er blandt denne oplysning, Boris Frederiksen og hans medkuratorer ønsker klarhed over.

Det har ikke været muligt for Berlingske af komme i kontakt med Jesper Øhlenschlæger for at få ham til at uddybe sine meldinger, ligesom det ikke har været muligt at træffe kurator Boris Frederiksen for en kommentar.