Det danske spilmonopol falder

Et nyt lovforslag lægger op til en revolution af spillemarkedet. Private udbydere får lov til at udbyde spil til danskerne.

Trods spillemonopolets ophør vil der fortsat vil være dansk monopol på Lotto og skrabespil. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere med en gambler i maven får fremover masser af muligheder for at sætte deres penge på spil hos udenlandske spiludbydere med licens i Danmark.

Et nyt lovforslag, som regeringen netop har sendt til EU-Kommissionen, lægger op til en revolution af det danske spillemarked. Fremover kan man få licens til at udbyde alt fra roulette, sportsspil og poker til Yatzy og bridge om penge, mens der fortsat vil være dansk monopol på Lotto og skrabespil.

Forslaget indebærer også, at de 25-30 spil-udbydere, der i dag bombarderer det danske marked fra udlandet, kan åbne butikker i Danmark. Prisen for en licens bliver to-tre millioner kroner om året, og samtidig forpligter spiludbyderne sig til at betale en del af sin omsætning i afgift til staten, formentlig 15-20 pct.

»Med gennemførelsen af denne lovgivning vil der efter regeringens opfattelse skabes ro på det danske spillemarked, der har været præget af ulovlig markedsføring og spiludbud fra udenlandske udbydere, som ikke har kunnet standses ved domstolene på grund af verserende sager hos blandt andet Europa-Kommissionen,« hedder det bl.a. i lovforslaget, som til efteråret bliver fremsat i Folketinget og som Berlingske Tidende har set.

Banker skal blokere
Regeringen vil desuden tvinge internet- udbydere og pengeinstitutter til at hjælpe med at holde spiludbydere uden licens væk. Mens internetudbyderne skal blokere adgangen til hjemmesider for spiludbydere uden licens, skal bankerne forhindre pengeoverførsler fra spillerne til de pågældende udbydere.

Vedtages loven, er der lagt op til en helt ny rolle for Danske Spil. Den er endnu ikke defineret offentligt, men ifølge Berlingskes oplysninger arbejdes på en model, der deler Danske Spil op i to: En monopoldel der tager sig af Lotto og skrabespil, samt en selvstændig del der opererer på markedsvilkår med bl.a. udbud af poker og kasinospil på nettet.

»Vi er rigtig glade for, at det nærmer sig en afklaring. Nu har vi haft en lov siden 2003, der ikke er blevet håndhævet,« siger H.C. Madsen, direktør i Danske Spil, der understreger at han endnu ikke har set lovforslaget.


Fik du læst:

Fodboldstjerne eller forretningsmand?

Den nye olympiske disciplin: Mode

Verdens bedste fodboldklubber