Det bliver farligere at bruge netbank

Hackerprogrammerne løber antivirusprogrammerne over ende og er til fare for din netbank.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trojanske heste er små programmer, der lægger sig på computeren. Ubemærket henter de personfølsomme data ud af maskinen, som f.eks. kan bruges til at hacke netbanken med. Det skriver usatoday.com.

Hvor det tidligere var spam-mails, der prøvede at lokke læseren til at sende sine bankoplysninger, som derefter kunne bruges til svindel, er det nu hovedsageligt de små programmer der fisker efter oplysningerne.

Kommer ikke af sig selv

De trojanske heste kommer ikke ind på computeren af sig selv. Computeren kan blive inficeret, hvis man trykker på links i spammails, men også visse hjemmesider er inficeret.

I 2007 registrerede firmaet F-secure 15.969 trojanske heste, der gik efter netbankoplysninger. Sidste år var tallet steget til 59.177.

En typisk trojansk hest, der stjæler bankoplysninger, ligger i dvale indtil man lukker sin netbank op. Når det sker stjæler den brugernavn og password eller kopierer hele log-ind siden efter den er fyldt ud.

"De trojanske heste er mere avancerede, og udvikler sig hurtigere end sikkerhedssystemerne kan følge med," siger Gunter Ollmann fra IBM Internet Security Systems, til usatoday.com

 
Læs også:

Fladskærmen er en energityv

De ti dyreste mobiltelefoner mest til blær

Google vil have flere gamle aviser