Det bliver dyrere at betale regninger i banken

Det bliver igen dyrere at betale girokort på posthuset eller i banken. Danske Bank sætter gebyr op til 30 kr.

Foto: GITTE SOFIE HANSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver igen dyrere at betale girokort på posthuset eller i banken. Danske Bank sætter gebyr op til 30 kr.

Så sker det igen. Prisen på at indbetale girokort på posthuset eller i banken stiger med 5 kroner til 30 kroner 1. januar 2012, oplyser Danske Bank.

Banken begrunder prisstigningen med, at færre og færre betaler regninger med et girokort. Og at omkostningerne til at håndtere det enkelte girokort stiger.

- Vi hjælper meget gerne kunderne med at spare gebyrer. For indbetalingskort betyder det, at vi opfordrer kunderne til at bruge den gratis løsning gennem netbank eller mobilbank, siger underdirektør Carsten Høe.

Han påpeger, at man i Danske Bank har en service, hvor man kan samle indbetalingskort sammen, sende dem til banken og lade dem betale regningerne til en lavere pris end den, der ryger oveni på posthuset eller i filialen.

Fra andet kvartal 2010 til andet kvartal i år er antallet af indbetalingskort, der er blevet betalt i Danske Banks filialer, faldet med 17 procent. På posthuse er faldet større - nemlig på 30 procent.

Danske Bank satte sidst priserne op i august 2010. Dengang var stigningen også på 5 kroner fra 20 til 25 kroner.

Danske Bank har tidligere fået kritik af både Ældresagen og Forbrugerrådet. Begge har peget på, at de høje gebyrer er asociale i forhold til for eksempel ældre, som ikke kan bruge internet til betaling af regninger.