Derfor trækker dansk Uber-sag i langdrag

Det er 11 måneder siden, at Uber blev meldt til politiet, men stadig er intet sket. Nu forklarer politiet til minister, at politiet ønsker at afvente udfaldet af en spansk dom.

Foto: KAI PFAFFENBACH.
Læs mere
Fold sammen

En dansk politisag mod Uber har været længe under vejs.

11 måneder er der gået, siden den omstridte virksomhed gjorde sit indtog i Danmark og i den forbindelse blev politianmeldt, men retssagen har stadig lange udsigter, skriver DR.

Det fremgår af et svar fra justitsminister, Søren Pind (V), til folketingets transportudvalg. Det var transportstyrelsen, der i november 2014 meldte Uber til politiet for brud på taxaloven. De lange udsigter skyldes, at politiet ønsker at afvente udfaldet af en spansk sag, som er indbragt for EU-domstolen.

»Københavns Politi har afslutningsvis oplyst, at man inden udgangen af året forventer at have taget stilling til, om der på nuværende tidspunkt vil kunne rejses tiltale mod selskabet her i landet, eller om der er behov for at afvente en nærmere afklaring af de EU-retlige spørgsmål, som er rejst i forhold til Ubers forretningsmodel,« lyder det i Søren Pinds svar.

Det er især i taxibranchen, at der hersker utålmodighed. Her betragter man Uber som piratkørsel og uretfærdig konkurrence.

»Jeg synes, det er meget underligt, at politiet ikke kan tage stilling til det her. Taxalovgivningen er jo ikke baseret på et EU-direktiv men på den danske lovgivning. Det er meget symptomatisk for Uber, at de forsøger at trække tingene i langdrag,« siger direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg til DR.

Uber er først og fremmest en app, der gør det muligt at bestille kørsel med en privatbil. Den californiske virksomhed er rullet ud i over 60 lande og beskriver sig selv som en teknologivirksomhed, som udelukkende formidler kontakt mellem chauffører og passagerer.

I Danmark kræver det en tilladelse at køre erhvervskørsel, og det er de regler, som Trafikstyrelsen vurderer, at Uber ikke lever op til.