Derfor stopper Alfred Josefsen i Irma

Irmas administrerende direktør Alfred Josefsen stopper efter 13 år på posten. Selv kalder han det en "voldsom beslutning"

Alfred Josefsen stopper i Irma efter uenigheder med ledelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alfred Josefsen, der har stået i spidsen for Irma de seneste 13 år, forlader kæden. Det oplyser Irma tirsdag.

Baggrunden for farvellet er en konflikt mellem Josefsen og ejeren Coops ledelse, der vil flytte kædens ledelse og medarbejdere til Coops lokaler i Albertslund. En beslutning, der er blevet truffet uden om Alfred Josefsen, og som han frygter vil skade den 125 år gamle dagligvarekæde, der i 50 år har haft til huse i Rødovre.

"Jeg har ikke været med til at træffe beslutningen, og jeg er ikke enig. Det er ikke det rigtige for mit vedkommende. Det er en voldsom beslutning, for jeg er sindssyg glad for virksomheden. Jeg er voldsomt glad for Irma, men det skal være på en måde, der passer til min form," siger Alfred Josefsen til Berlingske Business og fortæller, at han har forsøgt at få ledelsen til at ændre holdning til flytningen.

"Jeg har virkelig værdsat den nærhed, vi har til tingene i Rødovre. Vi er tæt på varerne, kunderne og medarbejderne, og det er lykkes rigtig godt," siger han med henvisning til sidste års overskud for Irma på 72 mio. kroner, og at virksomheden flere gange har vundet priser for sin ledelsesstil.

Klar til runde

Præcis hvad det er han frygter, at flytningen vil betyde for Irma, vil han ikke sætte ord på. Men for hans eget vedkommende betyder det meget, at han er motiveret til at følge ledelsens planer. Og det har ikke været tilfældet, siden han 21. februar blev præsenteret for ideen om flytningen til Albertslund."Det handler også meget om motivation, gejst og selvtillid. Jeg er bange for, om de rammer er rigtigt gode for mig, og jeg er nået frem til, at det er slutpunktet for mig. Også selvom det er ærgerligt," siger den administrerende direktør, der har sidste arbejdsdag i Irma den 30. april.

"Det er væsentligt, at man kan drive den virksomhed med udgangspunkt i den ånd og historie, som virksomheden har, og det har vi kunnet indtil nu. Men det er jeg ikke sikker på, at vi kan fremadvendt," lyder det fra den afgående direktør, der nu vil satse på sin anden passion, nemlig ledelse, som han gerne vil holde foredrag og skrive bøger om.

Og ifølge Josefsen selv er der mange gode år i den 54-årige direktør endnu:

"Hvis der dukker et spændende job op et sted, der har en ordentlig mission og hvor der er højt til loftet, så er jeg klar til en runde mere," siger han.Bestyrelsesformand Jesper Lien kalder det i en pressemeddelelse ærgerligt, at Alfred Josefsen ikke følger med, når Irma flytter til januar næste år. Og mens rekrutteringsprocessen efter en ny direktør allerede er skudt i gang, er Irmas salgsdirektør Jan Larsen konstitueret som direktør for kæden.