Derfor skuffer Netflix: Værste mål i mere end to år

Den amerikanske streaminggigant Netflix lagde tirsdag aften sine tal for årets første tre måneder frem. Det var et stærkere kvartal end ventet, men koncernen skuffer med sine kommende forventninger.

Selv om Netflix har investeret for at stå stærkt på markedet, er selskabets gæld tredoblet fra 2016 til 2018, hvor den nåede knap 70 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvor meget vil kunderne egentlig betale for Netflix?

Det spørgsmål spøger igen hos streamingtjenesten, efter at den har hævet priserne på abonnementer på nogle af sine største markeder i den seneste måned.

Selv om Netflix kommer gennem første kvartal med flere nye kunder end ventet, sagde koncernen forinden, at grundet prisstigningerne vil man kun forvente fem mio. nye kunder i det kommende kvartal. En skuffende udmelding målt op på Wall Streets tro på lidt over seks mio. nye kunder.

Andet kvartal har generelt altid været en del mere stillestående end andre hos Netflix, men prognosen for kun fem millioner nye kunder for de kommende tre måneder vil være den værste satsning for et kvartal i mere end to år, skriver Bloomberg.

Igennem kvartalet så Netflix sit kundeantal vokse med 9,6 mio. abonnementer, hvilket var kvartalsrekord og en del mere, end analytikerne havde ventet. Man havde forventet 8,94 mio. nye kunder. Dermed har Netflix nu næsten 149 mio. abonnementer over hele verden.

I USA, Brasilien, Mexico og nogle dele af Europa har streamingtjenesten sat abonnementsprisen op. Allerede forinden havde man oplevet et kundefrafald, da man havde valgt at sætte priserne op i Canada.

Målt på hvor mange film og serier, man får for pengene, indtager Danmark en – måske trist – førsteplads som det dyreste sted i verden at være Netflix-abonnent.

Skønt de hævede priser skal bidrage til at forbedre Netflix’ bundlinje, kommer de på et tidspunkt, hvor konkurrenter inden for streaming tæller flere og flere. Blandt andet har Walt Disney med streamingtjenesten Disney+ meldt sin ankomst.

Men selv om Netflix har investeret for at stå stærkt på markedet, er selskabets gæld tredoblet fra 2016 til 2018, hvor den nåede knap 70 milliarder kroner.