Derfor skred Amagerbankens topchef

Amagerbankens topchef, Jørgen Brændstrup, sagde op umiddelbart inden generalforsamlingen i dag.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbanken har i dag meddelt, at bankens topchef, adm. direktør Jørgen Brændstrup, har sagt sin stilling op.

I sin formandstale på Amagerbankens ekstraordinære generalforsamling i dag forklarer bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen hvorfor:

"Her til morgen har jeg på bestyrelsens vegne modtaget Jørgen Brændstrups opsigelse som administrerende direktør med begrundelsen at:

"Baggrunden for min opsigelse er, at det må siges at stå klart, at der på generalforsamlingen i dag vil blive valgt en ny bestyrelse, hvis opdragsgivere Karsten Ree Holding ApS og Finansiel Stabilitet A/S offentligt har udtalt, at de ønsker at bringe min ansættelse til ophør.""Jeg siger Jørgen Brændstrup tak for at have holdt ud indtil nu. Jeg ved det har været svært," siger bestyrelsesformanden i sin tale.

Begrundelsen er interessant, fordi Jørgen Brændstrup altså dels anser det for at være givet, at den siddende bestyrelse i Amagerbanken bliver afsat, og dels fordi han klart siger, at det ikke kun er storaktionær Karsten Ree, men også det statslige afviklingsselskab Finansiel Stabilitet, der står bag forslaget om en ny bestyrelse.Med opsigelsen vil den nye bestyrelse formentlig komme til at stå i en svær situation. Jørgen Brændstrup har nemlig ikke kun været topchef i banken de seneste to år, og både før og efter han blev adm. direktør var han også erhvervskundechef, og er dermed den, der bedst kender bankens problematiske erhvervsengagementer. Dermed vil en ny bestyrelse i praksis selv skulle dykke ned i de mange bankengagementer for at finde op og ned på dem.