Derfor kører Rambøll med klatten

Danmarks største ingeniør- og rådgivningsvirksomhed havde fuld knald på væksten i de første seks måneder af i år. Omsætningen steg med hele 30 pct., mens Rambøll også fik mange nye medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rambøll er bare størst inden for ingeniør- og rådgivningsvirksomhed og har de fleste medarbejdere inden for branchen i Danmark.

Det kan man år efter år konstatere, når virksomhederne aflægger regnskaber.

I første halvår af 2015 havde Rambøll vild vækst i omsætningen og har nu over 12.800 medarbejdere på verdensplan. Antallet af medarbejdere steg 19 procent.

Væksten på beskæftigelsen skete hovedsageligt på grund af opkøbet 1. januar af den amerikansk-baserede konsulentvirksomhed Environ med 1.500 ansatte.

Rambøll nåede en omsætning på 5,4 milliarder kr, i halvåret eller 30 procent mere end i samme periode sidste år. Driftoverskudddet før goodwillafskrivninger, EBITA, blev 188 mio. kr. mod 170 mio. kr. i første halvår 2014.

»I tråd med forventningerne leverede Rambøll vækst på trods af et udfordrende olie- og gasmarked. Vi har opnået solide resultater i Finland, Sverige og Danmark, mens resultatet i Storbritannien er blevet negativt påvirket af nedskrivninger på et stort projekt i Mellemøsten. Vores internationale forretningsenhed for Olie & Gas er påvirket af de vanskelige markedsforhold, mens vores internationale forretningsenhed for Energi har leveret robuste resultater,« siger Jens Peter Saul, koncernchef i Rambøll.

Efter opkøbet af Environ har Rambøll blandt andet vundet en stor opgave et amerikansk energiselskab.

I Montreal i Canada er Rambøll valgt som rådgivende ingeniør på en ny bro over St. Lawrence-floden. Broen er et af Nordamerikas største infrastrukturprojekter lige nu.

Af andre store vundne projekter i resten af forretningen er en kontrakt på 60 mio. kr. på planlægning og design af den nye Nordhavnstunnel i København, som skal forbedre tilgængeligheden for trafikken i området.

I forvejen arbejder Rambøll på projekter som Nordhavnsvej, Nordhavnsmetroen og byudviklingsopgaver i området.

Rambøll lander med rekordoverskud