Derfor investerede rigmand 300 millioner i israelsk iværksætter

Telemilliardæren Carlos Slim smed sidste år 60 millioner dollars efter videoplatformen Mobli. Nu er Mobli klar med nyskabende teknologi, der gør det muligt at streame live fra mobilen.

Carlos Slim, der er med helt fremme i opløbet om at være verdens rigeste mand, har investeret i en ny form for livestreaming fra smartphones. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ronaldo Schemidt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Engang krævede det kilometervis af kabler, TV-vogne og skulderbårne kameraer at sende live. Nu kan du vise verden til verden blot ved at tænde for kameraet på din mobiltelefon.

Den israelske iværksætter Moshe Hogeg er en af dem, der har været med i opløbet om at kunne udbyde livestreaming. Sidste år fik hans mobile videoplatform Mobli en økonomisk saltvandsindsprøjtning af den helt store kaliber, da telemagnaten Carlos Slim investerede 60 millioner dollars i at udvikle Moblis trådløse teknologi.

Nu har Mobli taget næste skridt. Sidste uge opdaterede Moshe Hegog og hans ansatte deres app, så det nu er muligt at dele dine videoer live med andre Mobli-brugere, hvis du har downloadet appen. Og i løbet af et par uger bliver det muligt at streame direkte til Facebook, til din hjemmeside eller gennem et link på din mail. Ifølge Moshe Hogeg, stifter og direktør i Mobli, vil tjenesten give konkurrenterne, heriblandt den populære sociale foto-app Instagram, baghjul.

»Der er Coca-Cola, der er Pepsi, der er WhatsApp, og der er WeChat. Og vi tror på, at verden er stor nok til et par firmaer i samme kategori,« siger Moshe Hogeg selvsikkert til CNN.At pengene kom fra Carlos Slim, en mand der de seneste år har kæmpet med Bill Gates om titlen som verdens rigeste mand, har fået forventningerne til at styre mod skyerne.

Flere har dog stillet spørgsmålstegn ved, om Mobli formår at skille sig ud fra den konstant voksende mængde gratis apps, og om det bliver muligt at tjene penge på produktet.

Moshe Hogeg understreger dog over for CNN, at der er stort økonomisk potentiale i platformen, blandt andet i form af pay per view-tjenester, hvor man eksempelvis kan se koncerter eller teaterforestillinger live.

»Kunstnere har ofte mange følgere på sociale medier, som de ikke tjener penge på. Det her vil give dem mulighed for at tjene penge på deres produkt. Hvis en kunstner vil brede et show ud og optræde, ikke for 50.000 mennesker men for millioner, vil vores teknologi gøre det muligt,« siger han.