Derfor giver aktiesalget mening for Asger Aamund netop nu

Asger Aamund sælger sine aktier i Bavarian Nordic, men hvorfor netop nu? Det giver to analytikere en forklaring på.

Asger Aamund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investeringsselskabet Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, kommer med fire grunde til, hvorfor dansk bioteks »grand old man«, Asger Aamund, har solgt sine aktier i Bavarian Nordic.

For det føste har Bavarian Nordic aldrig præsteret et overskud, men de har skabt værdi for aktionærerne på andre måder. Det er værdier, der kommer og går. Samtidig er det ikke givet, at Bavarian får succes med sin ebola-vaccine. De seneste måder har det netop været den vaccine, der har styret aktiekursen.

Den tredje grund er Asger Aamunds biotekselskab Neurosearch. Selvom det nogle gange var tæt på, så lykkedes det aldrig at komme helt i hus med projektet, og det er nu i gang med at blive afviklet. Og så er der alderen. Trods det aldrig har været et problem for Asger Aamund, så fylder han alt andet lige 75 år næste måned.

Det er netop blevet en realitet, at Asger Aamund har solgt sine aktier i Bavarian Nordic. Der er tale om i alt 1.793.944 aktier, som selskabet A. J. Aamund A/S nu har afhændet. Asger Aamund har dermed ikke længere hverken aktier eller stemmerettigheder i Bavarian Nordic.

Ifølge Frank H. Andersen, analytiker fra Jyske Bank, så er Asger Aamund tidligere citeret for at sige, at det ikke står skrevet i cement, at han skal eje Bavarian Nordic-aktier til tid og evighed.

»Og vi er jo i en situtation, hvor han bliver 75 år nu her, og aktiekursen på Bavarian Nordic ligger pænt, hvis man kigger hen over de seneste års udvikling,« siger analytiker fra Jyske Bank, Frank H. Andersen.

»Jeg tror, det har handlet om, hvornår han ville cashe ind på den investereing, som dermed vil muliggøre andre investeringer. Det tror jeg, Asger Aamund har fundet, at tiden var rette til nu. Jeg kender selvfølgelig ikke hans bevæggrunde, men det vil være mit gæt.«

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Asger Aamund.