Derfor er der god timing i at børsnotere NNIT netop nu

Selvom markederne er præget af uro og ekstraordinære tilstande, er der meget der taler for at sende Novo Nordisks it-komet på børsen netop nu.

NNIT på Østmark i Søborg står foran en børsnotering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den har været undervejs meget længe, og skulle have været ført ud i livet i efteråret, børsnoteringen af Novo Nordisks it-selskab, NNIT. Men markedsuro og dønningerne fra skandalen omkring OW Bunker bremsede planerne.

Nu trykkes der så igen på start, og på trods af mange økonomiske usikkerhedsmomenter kan tidspunktet faktisk vise sige, at være helt rigtigt.

Med de ekstremt lave renteniveauer, er der nemlig mange investorer, som leder efter stabile steder at placere deres penge, og med Novo-brandet i ryggen, kan NNIT-aktien hurtigt få ry for at være netop det.

»Nok har vi usikre finansielle markeder, men med de lave renteniveauer, er appetitten på andre aktivklasser til stede. NNIT er et attraktivt selskab, som føres på børsen af Novo Nordisk, og nyder dermed godt af det meget stærke brand. Dermed er der appetit på aktier og dermed også mulighed for god appetit på selskabet,« siger Søren Løntoft, der dækker Novo Nordisk hos Sydbank.

Per Hansen, investeringsøkonom Nordnet mener, at en NNIT-aktie vil kunne trodse det meste med det brand, den får i ryggen.

»Det kan godt være, at der er uro, men det betyder ikke, at folk ikke vil købe aktier i noget, der rimer på Novo Nordisk. Det vil der altid være investorer til,« siger Per Hansen.

Og investorerne har haft lang tid til at vænne sig til tanken om et børsnoteret NNIT. Det kan faktisk i sig selv være et argument for at få processen afsluttet, mener han.

»Novo har sonderet mulighederne for at lave en selvstændig børsnotering igennem en længere periode, og NNIT har dermed være ti en form for limbo, hvor man var en del af Novo Nordisk og så alligevel ikke. For medarbejderne kan det skabe usikkerhed og en følelse af ikke at vide, om man er købt eller solgt. Derfor er det det rigtige tidspunkt at gøre det nu,« siger Per Hansen.

Han mener, at tilkendegivelsen mandag af intentionen om at bringe NNIT på børsen dækker over en proces, som faktisk er langt fremskreden.

»Når Novo siger, at de sonderer terrænet, så betyder det, at Novo er klar. NNIT har været semibørsnoteret i en længere periode, fordi der er blevet talt så meget om det, og jeg vil blive meget overrasket, hvis der ikke kommer mere håndgribelig information inden for en måned. Selve børsnoteirngen vil ske i 2015,« siger Per Hansen.

Dermed trodser NNIT den børsnoteringstørke, som eksperter forudså efter OW Bunker-skandalen i efteråret.

»Hvis ret skal være ret, så berører den børspause ikke NNIT. De selskaber, som er blevet børsnoteret siden finanskrisen, har primært været kapitalfonds-exits. Det gælder også OW Bunker, og den slags vil der være lukket for i en periode. NNIT bliver ført på børsen af Novo Nordisk, som er Danmarks i særklasse stærkeste investeringsvaremærke,« siger Per Hansen.

Det vil Novo Nordisk ikke sætte på spil ved at presse citronen for hårdt ved børsnoteringen. Det taler for en god prissættelse for investorerne, mener Søren Løntoft.

»Novo Nordisk har intet incitament til at give investorerne en dårlig oplevelse ved at være for grådige, for det vil koste dem på image-kontoen. De vil hellere give investorerne en god oplevelse - og dermed også værne om Novo Noridsk-brandet,« siger han og anslår selskabets markedsværdi til mellem tre og fem milliarder kroner.

Samtidig med meddelelsen om børsnotering offentliggør NNIT årsregnskab for 2014 med en nettoomsætning, der stiger 9,3 procent til 2,4 milliarder kroner og et resultat af primær drift, som stiger 7,7 procent til 265 millioner kroner.