Derfor er apps bedre end mobilsites

Pølsefingre på små skærme gør mobil-sites til et mareridt for brugerne.

Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du satse udviklerbudgettet på en særlig mobil-version af din hjemmeside? Eller er det bedre at fremstille en app til iPhone, Windows Phone og Android? Lige nu er svaret ifølge den danske usability-ekspert Jakob Nielsen klart i mobil-applikationernes favør, skriver Version2:

»Send mobil-apps på gaden, hvis du har råd til det,« skriver han i et blogindlæg.

Hans egne usability-studier viser, at mobilapplikationerne er meget nemmere at gå til for brugerne sammenlignet med mobilversioner af hjemmesider. Det skyldes, at mobilapplikationer bedre kan skræddersyes til at håndtere nogle af de begrænsninger, der gælder for blandt andet smartphones. Pølsefingre på små skærme, langsommere processorer, ustabil netadgang og den slags.

Dermed vinder applikationerne lige nu usability-krigen over mobil-hjemmesider, selvom applikationerne typisk skal udvikles til forskellige mobilplatforme og dermed blivere dyrere af fremstille.

Billedet kan dog ændre sig fremover, skriver Jakob Nielsen. For med den nye HTML5-standard bliver mobil-oplevelsen på hjemmesider forbedret.

Og samtidig skal app-udviklerne sandsynligvis udvikle til endnu flere forskellige mobilplatforme i fremtiden, hvilket hæver prisen for at fremstille mobilapplikationer yderligere.

Deltag i debatten på Version2.