Der var en, der var to, der var tre.. Er der også fire?

Med tre selskaber på eller på vej mod børsen samler opmærksomheden sig om det fjerde Novo Nordisk-selskab NNE Pharmaplan, som kan blive det fjerde børseventyr.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk handles på børsen, Novozymes handles på børsen og NNIT er på vej på børsen, meddelte selskabet mandag.

Men der er der flere? Opmærksomheden falder naturligt på koncernens ingeniørselskab NNE Pharmaplan.

Og der er meget, der lokker. Novo Nordisk har en markedsværdi på 730 milliarder kroner, enzymproducenten Novozymes på 96 milliarder kroner.

Novozymes blev børsnoteret til en værdi på 150 kroner per aktie. I dag koster den 299.

Børsnoteringen af it- og rådgivningsselskabet NNIT vil give det en markedsværdi på mellem tre og fem milliarder kroner vurderer Sydbank, men med forbehold for, at Novo ikke vil skade sit image ved at introducere den for højt.

Der er med andre ord potentiale til en stigning.

En børsnotering er dog ikke lige om hjørnet for NNE Pharmaplan, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

»Når vi kigger fremad, er det ikke urealistisk, at Pharmaplan kommer på børsen, eller at andre knopskydninger gør, men der gik femten år fra børsnoteringen af Novozymes, til den der kommer af NNIT. Jeg siger ikke, at der nødvendigvis går 15 år, men Novo forcerer det ikke,« siger Per Hansen, som understreger, at emnet på ingen måde vil blive løftet af Novo Nordisk selv.

»Det vil de bestemt afvise. De ønsker ikke at tage fokus fra det, der foregår i NNIT eller fra hovedforretningen,« siger Per Hansen.

Sydbanks Søren Løntoft, der dækker Novo Nordisk-aktien, understreger, at Novo ventede med at udskille NNIT til selskabets eksterne kunder udgjorde mere end halvdelen af forretningsomfanget. Det samme vil gøre sig gældende for NNE Pharmaplan, mener han.

»Man vil se på den børsnotering på samme måde, som man har set på børsnoteringen af NNIT. Efterhånden som andelen af kunder, der ikke har noget at gøre med Novo Nordisk at gøre, vokser, kan det blive hensigtsmæsigt med en anden ejerstruktur,« siger Søren Løntoft.