Der skal i døgndrift steges burgere og sælges fritter i Industriens Hus

Landets største erhvervsorganisation DI får nu selskab af frituregryder og sodavandsmaskiner, når McDonalds åbner sin danske restaurant nummer 89.

Burgerkæmpen McDonalds nye restaurant får til huse ved Rådhuspladsen i Industriens Hus, der primært huser erhvervsorganisationen DI, samt en række butikker og restauranter i stueetagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Burgerkæmpen McDonalds nye restaurant får til huse ved Rådhuspladsen i Industriens Hus, der primært huser erhvervsorganisationen DI, samt en række butikker og restauranter i stueetagen.

Byggetilladelsen fra Københavns Kommune er netop nu ved at blive indhentet, og der er store planer for indretningen. Den nye beliggenhed skulle blandt andet have rammerne til McDonald’s nye koncept med ombyggede køkkener og digitale bestillingsskærme

Restauranten, der får døgnåbent, forventes at åbne i starten af 2018, og det er den erfarne franchisetager, Christian Buhl Jørgensen, der kommer til at drive restauranten.

»Det er altid spændende at være med til opbygningen af en ny restaurant, men den her er altså lidt ud over det sædvanlige. Jeg glæder mig rigtigt meget. Placeringen i Industriens Hus er for det første helt unik, ligesom restaurantens opbygning og interiør bliver anderledes fra, hvad vores gæster tidligere har set. Og så ser jeg frem til at få en masse nye medarbejdere med ombord,«” siger Christian Buhl Jørgensen.

Restauranten kommer til at fordele sig på to etager. På 1. sal vil lobbyen strække sig helt ud til vinduerne mod både H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen, og i stueetagen vil det være muligt at bestille mad to go og få det udleveret her. Mens pladsen er en smule trang i stueetagen, får gæsterne 260 kvm at boltre sig på på 1. sal, hvor der er plads til 146 spisende gæster.

Grundet de to etager får restauranten et nyt transportsystem mellem etagerne baseret på skinner, hvor det bestilte mad to go bliver tilberedt og pakket i poser i køkkenet på 1. sal, hvorefter posen clipses på systemet og transporteres ned i stueetagen klar til udlevering. Det nye system bruges kun ellers af McDonald’s i Asien og en enkelt restaurant i Istanbul, Tyrkiet.