Der er forår i dansk IT

Fire af fem danske IT-virksomheder regner med, at 2014 bliver et meget bedre år end 2013 - men især kan Danmark blive bedre til IT-eksport, siger direktøren for IT-Branchen.

Morten Bangsgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optimismen blomstrer i den danske IT-verden.

»Branchen er tilbage på vækstsporet, og der er stort fokus på dette års vækst. Tre af fire danske virksomheder klarer sig samlet set bedre nu end for et år siden, 60 procent forventer en vækst på bundlinien i 2014 i forhold til 2014, tre af fire forventer at få flere kunder i år, og fire af fem forventer klart, at 2014 bliver bedre end sidste år,« sagde administrerende direktør Morten Bangsgaard, da han torsdag eftermiddag bød omkring 200 deltagere velkommen i børsbygningen i København til brancheforeningen IT-Branchens årsmøde.

Her var et af de store emner den omfattende digitalisering, som det offentlige Danmark er i færd med - en omstilling, hvor blot ti procent mere digitalisering af danske virksomheder kan give en værditilvækst på op til 50 milliarder kroner.

»Digitalisering af erhvervslivet er forudsætningen for, at den private sektors konkurrenceevne fortsat forbedres. Men vi er ikke dygtige nok til IT-eksport. Vi må selv sætte fokus på en bedre vidensdeling, erfaringsudveksling og rådgivning, så vi får flere danske IT-virksomheder ud på det globale marked,« sagde Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.

Der er dog kommet gang i eksporten. I 2013 eksporterede danske IT-virksomheder for 44,6 milliarder kroner, og IT-eksporten udgør nu 24 procent af det samlede salg i branchen.

Brancheorganisationen IT-Branchen består af omkring 90 procent af de danske IT-virksomheder.