Denne mand får ansvaret for alt Apples design

Apple-topchef Tim Cook forfremmer sin britiske chefdesigner. Alle detaljer helt ned til møbler i butikkerne skal han tage sig af.

Apples chefdesigner, Jonathan Ive, blev i maj 2012 adlet og fik Knight Commander-medaljen på det britiske kongeslot, Buckingham Palace. Arkivfoto: Rebecca Naden, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: REBECCA NADEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der gennem snart to årtier har slået alle de streger, som er blevet til iPhone- og iPad-producenten Apples velkendte design, er blevet forfremmet.

Den 48-årige brite Jonathan Ive er af Apple-topchef Tim Cook blevet gjort til øverste designchef for alt, som Apple beskæftiger og agter at beskæftige sig med. Dermed skal han ikke blot tage sig af design af hardware og software, sådan som han fik til opgave i 2012, men skal nu også stå for indretningen af Apples egne butikker og for den nye del af Apples hovedkontor, som skal bygges på området i Cupertino på den amerikanske vestkyst.

Alle detaljer helt ned til møblerne skal han tage sig af. Men også Apples mulige indtog på TV-fronten og med selvkørende biler vil være i Jonathan Ives tanker, som han nu får mere tid til at hellige sig.

Helt op i toppen

Jonathan Ive overlader nemlig med sin udnævnelse til overdesignguru dag-til-dag-ledelsen af hardware- og softwareafdelingerne til henholdsvis britiske Richard Howarth, som er direktør for industrielt design, og til amerikanske Alan Dye, som er direktør for brugerdesign. Richard Howarth har været hos Apple i mere end 20 år, mens Alan Dye har været ansat i ni år.

»Jony er en af de mest talentfulde og gennemførte designere i sin generation. Et forbløffende antal på 5.000 design- og brugerpatenter er koblet til hans navn. Hans nye rolle afspejler formålet med det arbejde, som han i nogen tid har gjort for Apple,« skriver Tim Cook ifølge den britiske finansavis Financial Times i en intern besked til de Apple-ansatte.

Med udnævnelsen rykker Jonathan Ive op som nærmeste rival til Tim Cook selv om magten og indflydelsen på Apple og den retning, som den amerikanske IT-producent skal bevæge sig fremover.