Den svenske kongefamilie sælger ud af H&M

Den royale familie i Sverige har valgt at sælge markant ud af dens millionstore beholdning af tøjvirksomheden H&M midt i rygter om en stor forandring for selskabet.

Den svenske kongefamilie sænker sit ejerskab af H&M midt i rygter om et snarligt exit fra børsen for den svenske tøjgigant. Fold sammen
Læs mere
Foto: FELIPE TRUEBA

Hennes & Mauritz har nu lidt mindre royalt stjernedrys strøet ud over aktionærkredsen. Flere svenske medier skriver, at den svenske kongefamilie har solgt ud af sin beholdning af aktier i den svenske tøjkæmpe. Mere præcist har familiens fond, Gallierafonden, solgt sine 24.000 aktier i Hennes & Mauritz. Kongefamilien har dog fortsat 5.000 aktier i H&M gennem selskabet Gluonen.

Aktiesalget, der skete i første kvartal af dette år, har indbragt kongefamilien 3,4 millioner svenske kroner. Der gives ikke nogen årsag til frasalget fra den royale familie. Det er sket i en tid, hvor en anden markant skikkelse køber op i opsigtsvækkende stil.

H&M-bestyrelsesformanden Stefan Persson, sønnen af Erling Persson, der stiftede H&M i 1947, har således været i en sand opkøbsrus. Senest købte han den 17. maj ifølge det svenske medie Expressen H&M-aktier for en milliard svenske kroner. Dermed har han de seneste måneder hamstret aktier for mere end seks milliarder svenske kroner.

De mange opkøb har ført til rygter om en mulig afnotering af selskabet. Ifølge Bloomberg har Stefan Persson sammen med resten af sin familie kontrollen med omkring 49,9 procent af selskabet, der ifølge Bloomberg har en markedsværdi på omtrent 240 svenske milliarder kroner. Der skal altså en sjat mere end seks milliarder til.