»Den største dag i lufthavnens 91-årige historie«

Københavns Lufthavn præsenterer nu planerne for at udvide lufthavnen og investerer 20 mia. kr. i en udvidelse af lufthavnen.

Pressemøde i Københavns Lufthavne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»For os her i Københavns Lufthavn er det en af de største dage i vores 91 årige historie. Det er i dag, vi tager beslutningen om at vokse. Vi tager beslutningen om at sikre lufthavnens position i Europa,« sådan lød indgangsbønnen fra adm. direktør i Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye, da selskabet præsenterede sine planer om et udvide Københavns Lufthavn, Kastrup.

Flankeret af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), overborgmester i København, Frank Jensen (S), formand for Dansk Metal, Claus Jensen, og adm. direktør i DI, Karsten Dybvad, præsenterede direktøren en 20. mia. kr. dyr udvidelse af Københavns Lufthavne, der blandt andet vil indeholde en ny E finger i lufthavnen.

Udvidelsen har dog mødt modstand fra lufthavnens største kunde, SAS, der frygter, at man må aflyse afgange, hvis vinden blæser på tværs af landingsbanerne. Det skyldes, at den såkaldte tværbane må lukkes som følge af udvidelsen.

»Vi håber, at SAS vil være med til at vokse. Og det taler vi med dem om i vores dagligdag,« lød kommentaren fra Thomas Woldbye til storkundens bekymringer.

Udvidelsen skal blandt skabe en ny ankomstoplevelse, og antallet af startpladser vil blive udvidet fra 78 til 124, og ifølge lufthavnen vil byggeprojektet skabe over 12.000 arbejdspladser i byggefasen, mens den vil skabe 9.000 blivende arbejdspladser efter udvidelsen.