Den rigeste mand på Fyn er lige blevet rigere

Sidst vi tjekkede, var L’easy-ejeren Niels Thorborg god for 4,6 milliarder kroner. Men med salget af Wupti.com til Dansk Supermarked vokser størrelsen af pengepungen.

Stifteren og ejeren af L’easy, Niels Thorborg, er på toppen. Både bogstaveligt og i overført betydning. Han er den rigeste mand på Fyn, og her sidder han på taget af sit reklamebureau, der ligger på Odense Havn. Arkivfoto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om den fynske rigmand Niels Thorborg onsdag rundede de fem milliarder kroner i rørlig formue er uvist. Men et betragteligt beløb har han formentlig kunnet sætte ind på bankbogen oven på salget af internetbutikken Wupti.com til Dansk Supermarked. Og allerede i efteråret 2014 kårede Berlingske Business Magasin ham som Danmarks 15. rigeste med en formue på 4,6 mia. kroner, og fynboerne har siden regnet ud, at øens store søn er Fyns rigeste.

L’easy-stifteren, fodboldinvestoren og samfundsborgeren Niels Thorborg har markeret sig som en af Danmarks dygtigste iværksættere og forretningsmænd, siden han som 21-årig fik en god idé. Da han gik i handelsgaderne i Odense i 1980erne, så han, hvordan butikker tjente penge på at leje TV- og video ud til danskerne.

Han stillede sig selv spørgsmålet, hvorfor man ikke også tilbød udlejning af vaskemaskiner og andre produkter til danskerne, når man nu alligevel havde logistikken på plads, og i løbet af den næste snes år opbyggede han L’easy, som i dag er en milliardkoncern med cirka 1.000 ansatte og en del tilstødende forretninger – og indtil i går halvdelen af Wupti.com.

Ekspansion

Niels Thorborg har siden udvidet sit forretningsimperium, og de danske grænser er da også for længst blevet overskredet af koncernen, der i 1998 gik ind på det svenske marked, og siden blev det norske og hollandske marked indtaget.

Thorborg er manden bag oplevelseskoncernen Odense Sport & Event, der blandt andet består af Superligaholdet OB, og han er hovedaktionær i webudviklingsselskabet Hedal Kruse Brohus A/S og reklamebureauet Nørgård Mikkelsen A/S.

I 2013 blev han udnævnt til belgisk konsul for Fyn med omliggende øer, og samme år deltog han i en task force nedsat af Odense Kommune med det formål at pege på vækstanbefalinger for byen. Odense har dog ikke kun glæde af Niels Thorborg som erhvervsmand.

Alsidigt talent

I 2012 var han initiativtager til Natteravnene i Odense, der blev en så stor succes, at han som den første privatperson modtog Natteravnenes ærespris.

Thorborgs koncern 3C Holding beskæftiger omkring 1.200 medarbejdere. Hans tre børn sidder i bestyrelsen med datteren Caroline for bordenden. Udover bestyrelsesposter i sine egne virksomheder er Niels Thorborg formand for Odense Erhvervspark.

Fritiden bruger Niels Thorborg sammen med sine tre voksne børn og med samleveren Rikke Mølhave og hendes to børn. Fritidsinteresserne er madlavning, løb, fitness, ski og fynboernes stolthed – fodboldklubben OB.