Den nye mand i Danfoss sætter fart på væksten

Kim Fausing har været direktør i syv måneder i industrikæmpen Danfoss, og han har netop leveret sit første årsregnskab, hvor væksten er den højeste i seks år.

Adm. direktør i Danfoss, Kim Fausing, har været direktør i industrikæmpen i syv måneder, og han er i dag til den store eksamen, da han leverer sit første årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Industrikæmpen Danfoss har netop offentliggjort sit regnskab for 2017, og der er gode nyheder til de mange tusinde ansatte i koncernen, for Danfoss fortsætter sit vækstridt, og omsætningen stiger med hele 12 pct i lokal valuta.

Årsregnskabet er det første fra den nye topchef Kim Fausing, der tog over efter den hyldede Niels B. Christiansen, og den nye chef i Nordborg på Als skuffer bestemt ikke til sin første store eksamen. Omsætningen er steget fra 39,2 mia. kr. til 43,3 mia. kr., hvilket er det største hop i mange år. Samtidigt fortsætter Danfoss de gode takter på bundlinjen, der i år landede på 3,3 mia. kr.

»Vi er meget tilfredse med vores resultater i 2017. Vi har gennem året haft ekstraordinært høj vækst, og vi leverer en stærk bundlinje. Samtidig har vi investeret massivt i vækstinitiativer og digitalisering og gennemført flere vigtige teknologiopkøb, der er med til at fastholde vores position som teknologiførende og dermed at skabe størst mulig værdi for vores kunder,« siger adm. direktør Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Danfoss har fire forretningsområder og producerer blandt andet hydraulisk udstyr og termostater, og selvom alle fire områder har gjort det godt i 2017, er det særligt forretningsområdet Power Solutions, hvor hydraulik hører til, der klarer sig godt. Samtidigt har Danfoss formået at positionere sig godt i forhold til forskellige geografiske trends: I Kina er Danfoss' vækst særligt drevet af investeringer i energieffektivitet, i Indien trækker løsninger til at holde fødevarer friske, mens det i USA er infrastrukturinvesteringer, som luner.

»Vi går ind i 2018 med et solidt momentum på tværs af vores forretningsområder. Vores produkter og løsninger er et perfekt match til de globale  udviklingstendenser som elektrificering, urbanisering og øget fokus på energieffektivitet i bekæmpelsen af klimaforandringer. Når vi samtidig står i en stærk, finansiel position og er konkurrencedygtige, har vi et godt afsæt i forhold til at fortsætte vores vækstrejse og massive investeringer i fremtiden,« siger Kim Fausing.