Den nedre grænse for Trygs kundebonus er til diskussion

Til foråret vil Tryghedsgruppen for første gang åbne op for en kundebonus, men den bliver ikke tilgængelig for alle medlemmer.

Bestyrelsesformand i Tryghedsgruppen Jørgen Huno Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen foreslår nemlig, at bonusser på under 75 kr. ikke udbetales. Bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen vurderer, at denne beslutning vil ramme omtrent 5 pct. af de omkring 1 mio. medlemmerne i Tryghedsgruppen, der alle er forsikringstagere i Tryg i Danmark.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Man skal huske på, at omkring 10 pct. af hele kundebasen udskiftes hvert år. Typiske kernekunder får langt over 75 kr. i bonus, mens særlige produktformer med lave præmier, f.eks. hårde hvidevarer-forsikringer, bliver ramt, siger bestyrelsesformand i Tryghedsgruppen Jørgen Huno Rasmussen.

Tryghedsgruppen, som ejer 60 pct. af forsikringskoncernen Tryg, forventer en årlig kundebonus, hvor hver kunde i gennemsnit vil få omkring 400-500 kr., svarende til mellem 5 og 8 pct. af præmien. Desuden vil Tryghedsgruppen fortsætte med sine almennyttige udbetalinger, som de seneste år har været på 550 mio. kr.

Modstanderne af den nedre grænse mener, at den er usolidarisk og desuden hellere bør være baseret på skadefrekvens og længden på forsikringsforholdet.