Den lille brygger lider

Det bliver dyrere at drikke specialøl. Fejlslagen humlehøst truer de små bryggere, der laver specialøl. Flere må sætte ølprisen i vejret.

Den lille populære ølbrygger med de mange specielle øl bliver hårdt ramt af en katastrofal dårlig humlehøst i 2007. Prisen er eksploderet, og der er en risiko for, at de i løbet af 2008 løber tør for den specielle humle, der bruges i nogle af øllerne. Martin Jensen etablerede Raasted Bryghus i efteråret 2005, og for ham er det en alvorlig sag.

- Det betyder meget. Vi har netop fået nye prisstigninger fra vores leverandører, og der taler vi om stigninger på 160 procent. Vi har lige været igennem en periode, hvor vores maltpriser steg med mere end 100 procent. Det er faktisk en stor andel af omkostningerne ved at lave en halv liter øl, siger Martin Jensen til Ritzau.

Raasted Bryghus har af frygt for at løbe tør for humle forudbestilt levering af et helt års humleforbrug, som nu skal ligge på lager. Samtidig bliver det dyrere at drikke specialøl, for prisen sættes op med 10 procent på grund af manglen på humle og malt.

/ritzau/