Den kinesiske stat kræver millioner af tidligere Vestas-ledelse

Den kinesiske centralbank er en del af et søgsmål mod den tidligere Vestas-ledelse med forhenværende topchef Ditlev Engel i spidsen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, viser sig at være en del af søgsmålet mod den tidligere Vestas-ledelse for vildledning af aktiemarkedet.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den tidligere ledelse er anført af forhenværende direktør Ditlev Engel og bestyrelsesformand Bent Carlsen.

Den kinesiske stat kræver 44 mio. kr. for tab på Vestas, efter at vindmølleproducenten i slutningen af 2010 tilrettede tidligere regnskaber og dermed forårsagede et markant kursfald.

Det sætter Vestas i en svær situation, da selskabet samtidig forsøger at øge sin andel på det kinesiske marked.

»Sagen giver et klart modsætningsforhold, som stiller krav til Vestas om at kunne vurdere, hvor store krige, man kan kæmpe med den ene hånd, samtidig med at man skal handle med kineserne med den anden,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, til Børsen.

Kina tilslutter sig dermed en gruppe på 60 institutionelle Vestas-investorer, der kræver 70 mio. kr. i erstatning og forbeholder sig retten til at øge dette til 210 mio. kr.

De utilfredse investorer inkluderer blandt andet en canadisk statsejet fond, Commerzbank og Allianz Global Investors, skriver Børsen.