Den Jyske Sparekasse med overskud trods landbrugskrise

På trods af store nedskrivninger på landbruget præsenterer Den Jyske Sparekasse efter eget udsagn et »acceptabelt« halvårsregnskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krisen i landbruget sætter sine dybe spor i årets første halvårsregnskab fra Den Jyske Sparekasse, som dog kommer ud med et overskud, banken kalder »acceptabelt«.

Sparekassen har nedskrevet cirka 50 millioner kroner mere end budgetteret, men med et overskud før Skat på 25 millioner kroner er der alligevel optimisme at spore hos Den Jyske Sparekasse.

»Meget ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning i 2. halvår 2015 inden for de forskellige brancher og erhverv. »Dark horse« er imidlertid, om landbrugets prismæssige udfordringer vil fortsætte, eller om en forbedring er på vej,« siger ordførende direktør Claus E. Petersen.

Stor eksponering mod landbruget

Historisk set har sparekassen altid haft en stor eksponering mod landbruget, da det udgør et væsentligt erhverv og beskæftigelsesområde i de markedsområder, hvor sparekassen kører sin forretning.

Og med de faldende priser på blandt andet mælk og slagtesvin har Claus E. Petersen altså set sig nødsaget til at nedskrive store summer.

De samlede nedskrivninger for halvåret er på 137 millioner, hvoraf 50 millioner således stammer fra landbruget.

Sparekassens kapitalprocent udgør 13,8 procent, og det individuelle solvensbehov udgør 10,8 procent. Det giver en overdækning på 3 procentpoint ved halvåret.