Den fleksible e-mail

It-værktøj. Ny teknologi rækker en hjælpende hånd ud til alle, som bevæger sig meget rundt mellem fremmede netværk. Nu kan du undgå konstant at skifte mailopsætning eller at kommunikere gennem webmail, når du arbejder mobilt.

Mobilitet har ændret den måde, det moderne erhvervsliv arbejder på, og flere udfordringer har lagt sig i kølvandet på udviklingen. Derfor kommer der jævnligt ny teknologi, der justerer de udfordringer og problematikker.

En af de nye teknologier kommer fra den nyetablerede virksomhed SMTP.dk.

Virksomheden løser typisk de problemer, der opstår for mange mobile internetbrugere, når de med deres bærbare pc, PDA eller smartphone går fra ét netværk til et andet netværk.

Her bliver man nemlig som oftest nødt til at ændre indstillingerne for den udgående SMTP-server i sit e-mail program for at kunne sende mails.

E-mail-programmer, som eksempelvis Outlook, er udbredte i virksomheder og er først og fremmest skabt til den stationære pc. Derfor opstår en helt ny problematik, når den mobile medarbejder rejser kloden tynd med sin bærbare pc.

- Ved at koble sig op på SMTP.dk slipper folk for at sidde og bakse med indstillingerne i deres Outlook, hver gang de kommer til et nyt netværk. Man undgår ligeledes at gå på kompromis med sin professionelle identitet ved at skulle sende mails gennem en webmail, som eksempelvis Hotmail, gmail eller Yahoo, forklarer stifter og direktør ved SMTP.dk Hans Jul Larsen.

Han har en fortid i en række webbureauer og valgte i 2002 at blive selvstændig. Han har de seneste år selv oplevet mailproblemer som et irritationsmoment, og derfor etablerede han SMTP.dk sammen med en partner sidste år.

SMTP.dk's system består af en udgående e-mailserver, som virker på alle netværk. Som bruger får man én enkelt smtp-opsætning og et personligt login.

Det vil reelt sige, at man hele tiden kan sende mails fra sin arbejdsmail. Man benytter blot SMTP.dk's server til at udsende mails fra. Brugeren opretter sig selv på SMTP.dk én gang, og resten af tiden foregår alt gennem mail-programmet.

Et nicheproduktHans Jul Larsen beskriver sin vare som et nicheprodukt, men han er dog sikker på, at det vil vinde udbredelse i takt med den stigende mobilitet i samfundet.

- Der er et behov for sådanne specialprodukter på nettet. Det skal nok slå igennem, men det taget sin tid for den slags at få fæste i et marked, forklarer han.

Produktet har ifølge Hans Jul Larsen internationalt potentiale, og derfor har den danske virksomhed netop lanceret en engelsksproget udgave af produktet.

Der findes kun tre andre leverandører af den form for service i verden, så han er ikke et øjeblik i tvivl om, at der er et meget stort marked i Europa.

- Medmindre man ændrer hele den internationale e-mail-protokol, så vil det her være et produkt i vækst. Vi ser flere og flere mobile enheder, som PDA'er, smartphones og mobiltelefoner, der kan modtage e-mails. Hele den mobilitet er med til at styrke markedet for sådan en løsning, siger Hans Jul Larsen.