Den danske IT-komet Netcompany bekræfter børsplaner

Netcompany har tirsdag morgen annonceret, at selskabet jagter en børsnotering, som sandsynligvis sker i begyndelsen af juni.

André Rogaczewski vil i starten af juni sende sin virksomhed på børsen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Firmaet Netcompany, der laver IT-løsninger til private og offentlige kunder, vil nu på børsen.

Det bekræfter det danske selskab i en selskabsmeddelelse.

Som Berlingske skrev mandag, var det forventningen, at Netcompany ville meddele sine børsplaner gennem en såkaldt »intention-to-float«-besked til markedet. Det er netop tilfældet.

Hvis det går, som det er normen, vil investorerne om to uger blive tilbudt et prospekt, og om fire uger vil Netcompany være børsnoteret med første handelsdag onsdag den 6. juni.

Netcompany er et af de få danske eksempler på virksomheder, som er startet siden år 2000 med mere end 1.000 danske arbejdspladser, og som fortsat er i Danmark. Virksomheden blev stiftet i 1999 af Claus Jørgensen, Carsten Gomard og André Rogaczewski.

Ifølge topchef André Rogaczewski er ambitionen at blive en nordeuropæisk ledestjerne for, hvordan digital transformation kan skabe stærke, bæredygtige samfund og vellykkede virksomheder.

»Jeg medstiftede Netcompany for 18 år siden med ambitionen om at skabe mere værdi for vores kunder ved at gøre tingene anderledes, levere på den lovede tid og pris og tiltrække de største talenter. I dag er vi lykkedes, men rejsen er lige begyndt,« lyder det fra André Rogaczewski.

I december 2015 blev lidt over halvdelen af selskabet solgt til kapitalfonden FSN. Resten af aktierne ejes af de oprindelige stiftere/medarbejdere. Minimum 40 pct. af aktierne vil blive solgt.

»Netcompany har bevist, at de kan noget lidt specielt. Selskabet har haft en imponerende udvikling, hvor vækst og langt hovedparten af deres omsætning ligger i Danmark,« siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Omsætningen nåede 1,4 milliarder kroner i 2017 mod 900 millioner kroner året før. I 2018 forventer Netcompany at løfte sin omsætning til godt 2 milliarder kroner.

Netcompany vil ifølge Berlingskes oplysninger blive værdisat til omkring 5 milliarder kroner.