Demonstration foran TDC

Tillidsfolk protesterer foran teleselskabets hovedindgang mod lønnedgang.

Mandag morgen er der demonstration foran TDCs hovedsæde i Københavns sydhavn. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Utilfredshed med lønforhandlingerne får mandag morgen utilfredse tillidsrepræsentanter til at demonstrere foran TDCs hovedkvarter i København.

Det er tillidsfolk fra Dansk Metals teleafdelinger, som beskæftiger flertallet af de ansatte i Danmarks største telekoncern, som frem til klokken 10 har bebudet demonstration foran hovedindgangen i Teglholmsgade i Københavns sydhavn.

De er utilfredse med, at TDCs ledelse er uvillig »til at udligne inflationens indflydelse på medarbejdernes dagligdag« i lønforhandlingerne.

»Vi mener, at det er realistisk i et firma, som har genereret store overskud de senere år, og som har udbetalt milliardbeløb til aktionærerne, og hovedaktionæren har udbetalt millionbeløb til den øverste ledelse,« siger fagligt bestyrelsesmedlem, Per Nørskov, fra Dansk Metal.

Fagforeningen mener, at det bør være et mål for TDC at sikre reallønnen, så man holder motivationen oppe hos de medarbejdere, »der trods løbende afskedigelser og stramninger har løbet stærkere og stærkere for at sikre TDCs store overskud samt en tilfreds kundemasse.«

Demonstrationen begynder klokken 8.