Deltaqs fremtid afhænger af ny finansiering

Investeringsselskabet Deltaq er kommet i vanskeligheder på grund af et udækket finansieringsbehov i et af datterselskaberne, Spinning Jewelry, som følge af en sløj resultatmæssig udvikling i tredje kvartal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forventningerne til 2012 og 2013 samt værdiansættelsen af datterselskabet er således afhængige af en løsning på problemet, meddeler Deltaq i regnskabet for tredje kvartal torsdag eftermiddag.

Deltaq oplevede på koncernniveau en tilbagegang i omsætningen på 22,5 pct. til 99,5 mio. kr. i tredje kvartal, mens driftsresultatet (EBITDA) gik fra et overskud på 10,9 mio. kr. i tredje kvartal 2011 til et minus på 2,8 mio. kr. i den tilsvarende periode i år.

På bundlinjen gav det et nettoresultat (Deltaqs andel, red.) på minus 8,5 mio. kr. mod et minus på 26,6 mio. kr. i tredje kvartal 2011.

Deltaq er hårdt ramt af et udækket finansieringsbehov i datterselskabet Spinning Jewelry. Finansieringshullet er opstået som følge af resultatudviklingen i tredje kvartal og "den efterfølgende periode," skriver Deltaq, der arbejder på flere alternative løsninger blandt eksterne finansieringskilder. Selskabet venter en løsning på problemet inden for en "kortere periode," hedder det.

En løsning på vanskelighederne er under alle omstændigheder uhyre væsentlige for Deltaq.

- Værdiansættelsen af Deltaqs andel af Spinning Jewelry er baseret på, at der findes en løsning af Spinning Jewelrys finansieringsbehov. De udmeldte forventninger til 2012 og 2013 er ligeledes baseret på, at der findes en løsning af Spinning Jewelrys finansieringsbehov, skriver Deltaq i regnskabet.

Forudsat at der bliver fundet en løsning, fastholder Deltaq-koncernen forventningerne og venter i 2012 at realisere en omsætning i niveau 500-520 mio. kr. og et resultat af primær drift, eksklusive af- og nedskrivninger (EBITDA) i niveauet minus 10 til minus 20 mio. kr.

Forventningerne blev nedjusteret i begyndelsen af november fra en omsætning på 550-600 mio. kr. samt et driftsoverskud (EBITDA) i den lave ende af niveauet 25-40 mio. kr.

Deltaq sætter samtidig tal på forhåbningerne for 2013 i regnskabet for tredje kvartal. Næste år venter selskabet at realisere en omsætning på omkring 450 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 20 mio. kr. Disse er ligeledes under forudsætning af, at der findes en løsning på problemerne i Spinning Jewelry.ritzau/FINANS