Deltaq leverer atter røde tal efter store nedskrivninger

Selvom der var en smule fremgang at spore i 2014, så må investeringsselskabet Deltaq fortsat konstatere, at der er røde tal på bundlinjen. Det er et par store nedskrivninger og svære markedsvilkår, som trækker ned.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Deltag kommer ud af året med et resultat før skat på minus 62,8 mio. kr., hvilket er en forbedring fra 2013, hvor underskuddet lød på 112,1 mio. kr. Resultatet efter skat lyder på minus 61,7 mio. kr. mod minus 109,8 kr. i 2013.

Det negative resultat forklares blandt andet med en nedskrivning i selskabet Bollerup Jensen på 33,5 mio. kr. og en nedskrivning på 22,8 mio. i Combilent-gruppen, som nu er solgt, fremgår det af regnskabet for 2014. Derimod er der ikke blevet nedskrevet på værdien af det tredje datterselskab, Jeka Group.

- For Deltaq blev 2014 endnu et år med lav vækst og deraf følgende hård priskonkurrence på de fleste af de markeder, selskabets tre porteføljeselskaber er aktive på. Selvom 2014 startede ganske positivt indebar den fortsatte lavkonjunktur og årets store ændringer på valutamarkederne store udfordringer for flere af selskaberne. Især udviklingen i dollar har haft betydning, skriver Deltaq i regnskabet.

Udsigterne fremadrettet ser derimod lysere ud, efter at koncernen for nylig har solgt Combilent og herefter kun har de to selskaber, Bollerup Jensen og Jeka Group, tilbage i porteføljen.

For 2015 venter Deltaq-koncernen at den samlede værdi af selskabets porteføljevirksomheder vil "udvikle sig positivt".

- Salget af Combilent Gruppen styrker Deltaqs finansielle position betydeligt og øger Deltaqs mulighed for at investere fremadrettet i de øvrige porteføljeselskaber, der efter salget af Combilent består af Bollerup Jensen og Jeka Group. Begge selskaber har i 2014 iværksat en række tiltag, som forventes at give vækst i omsætning og indtjening på mellemlangt sigt, skriver Deltaq i regnskabet.

På den lidt længere bane er det Deltaqs målsætning over sin "samlede forventede livscyklus på cirka 10 år at optimere værdien af den eksisterende portefølje af virksomheder".