Deloitte runder skarpt hjørne: »Vi regner med, at vi kan levere en vækst på samme niveau også i det kommende år«

Deloittes omsætning har passeret tre milliarder kroner. Rådgivningsforretningen driver væksten, mens revisionsforretningen står i stampe. Digitaliseringen vil skubbe yderligere til den udvikling.

Revisionsområdet skrumper, og rådgivningsområdet - og den udvikling vil kun fortsætte de kommende år, spår Deloittes topchef Anders Dons. Foto: Anne Bæk Fold sammen
Læs mere

Efter tre år i træk med vækstrater på omkring ti pct. runder Deloitte som det første revisions- og rådgivningsfirma i Danmark en omsætning på tre milliarder kroner.

Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab. Og allerede nu lover topchef Anders Dons, at Deloitte kan holde kadencen fremover.

»Vi regner med, at vi kan levere en vækst på samme niveau også i det kommende år,« siger han.

Fremgangen i regnskabsåret 2016/17 er drevet af vækst i fire ud af fem forretningsområder. Det største forretningsområde, revision, står derimod i stampe, og dets økonomiske betydning skrumper, fordi indtjeningen er lavere på revision end på rådgivning. De seneste fem år er revisions andel af forretningen faldet fra 54 pct. til 44 pct.

Deloitte beskriver markedsforholdene som »svære« på revisionsområdet. Ifølge Anders Dons falder prisen på revision, fordi volumen falder, hvilket skyldes at stadigt flere revisionsopgaver automatiseres.

»Og så øges konkurrencen, og de værktøjer, der tages i brug i konkurrencen, er meget forskellige. Men i betragtning af den transformation, vores revisionsforretning har gennemgået med automatisering og digitalisering, er vi tilfredse med resultatet,« siger han.

Med den vækst, der er i rådgivning, tyder alt på, at revision vil fylde stadigt mindre. Særligt to rådgivningsområder er i kraftig vækst. Risk Advisory, der rådgiver om IT-sikkerhed, er det seneste år vokset med 34 pct. til 220 mio. kr. Det næststørste forretningsområde, Consulting, er vokset med 20 pct. til over 900 mio. kroner.

Anders Dons forudser, at Deloittes globale strategiske alliancer med teknologigiganter som Apple, SAP og Amazon tillige med regionale og lokale teknologi-alliancer vil generere betydelig omsætning til særligt Consulting.

»I 2020 forventer vi, at 20 pct. af vores globale omsætning på aktuelt 40 milliarder dollar vil stamme fra den slags alliancer,« siger han.